Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Geweldige Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Wp. Om uit te rekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor een huis is het van belang om de opbrengst van uw zonnepanelen te vermenigvuilgen met een rekenfactor van 0,88 (de gemiddelde Nederlandse instralingsfactor).


Echter, wanner u wilt berekenen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft raden we u aan om verder te kijken dan de simpele bovenstaande berekening. Er zijn namelijk nog meerdere factoren van invloed op de hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft. Houd ook rekening met de beschikbare ruimte op uw dak. Hoevel zonnepanelen u nodig heeft op een plat dak verschilt met hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor een huis met schuin dak.

Uw zonnepanelen doelstelling

Natuurlijk is het afhankelijk van uw doelstelling hoeveel zonnepanelen u daadwekelijk nodig heeft om de gewenste hoeveelheid groene stroom op te wekken. Bent u vant plan om met de zonnepanelen uw gehele stroomverbruik te gaan dekken of maar een gedelte hiervan? Of wilt u winst gaan maken voor veel meer groene stroom op te wekken dan u verbuikt? Voordat u zich afvraagt hoeveel zonnepanelen u nodig heeft moet u dit eerst voor ogen hebben.

Het type en de ligging van uw dak

Het type en de ligging van het dak is ook van invloed op de hoeveelheid zonnepanelen die u nodig heeft. Wanner u de zonnepanelen op het zuiden richt heeft u op lange termijn minder zonnepanelen nodig aangezien de hoeveelheid zon op daken die gericht zijn op het zuiden hoger is.

Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft op een plat dak hangt af van de oppervlakte van het desbetreffende dak. Een zonnepaneel neemt op een plat dak gemiddeld 1.5  in beslag. Met de schaduwval meegerekend dient u op een plat dak rekening te houden met een oppervlakte van 2.5 m² per paneel.


Meer weten? Neem contact op!

Wilt u advies hoeveel zonnepanelen u nodig heeft voor uw unieke situatie? Dan ben u bij Pebble Zonnepanelen aan het juiste adres.

Graag voorzien wij u van gratis advies op maat. Onze adviseurs vertellen u aan de hand van diverse berekeningen precies hoeveel zonnepanelen u daadwerkelijk moet plastsen om uw doelstelling te behalen. 

Neemt contact met ons op voor vrijblivend advies. 

Voordelig zonnepanelen kopen