Fabrikanten van zonnepanelen schieten als paddestoelen de grond uit. Een simpele zoekopdracht op Google kan al snel leiden tot een partij die digitaal te bereiken is. Toch is het niet slim om blindelings op de prijs af te gaan, zónder dat er thuis een adviesgesprek heeft plaatsgevonden. Veiligheid, (uitbreidings-)plannen en de meest gunstige opbrengst komen zonder adviesgesprek niet aan de orde. Dat kan in de toekomst alleen maar méér geld kosten. Goedkoop is duurkoop zeggen ze wel eens. Daarom komen we altijd langs voor een adviesgesprek. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je precies waar je aan toe bent. Wel zo fijn.
De offerteaanvraag
Eerder schreven we een blog over de manier van werken bij Pebble: van persoonlijk adviesgesprek tot levering. In dit artikel lichten we graag stap één uit: het persoonlijk adviesgesprek. Dit is namelijk belangrijker dan de meeste mensen denken.
Het traject start met een offerte aanvraag via onze website. De aanvraag start met enkele vragen over de ligging van de woning, het desbetreffende adres, de reden van de (mogelijke) investering in zonnepanelen en het huidige verbruik. De antwoorden zijn bedoeld voor onze adviseurs, zodat zij 100% voorbereid langskomen. Dit adviesgesprek vindt, geheel vrijblijvend natuurlijk, thuis plaats.
Wensen, toekomstplannen en mogelijkheden
Wij leggen geen enkel paneel voordat de woning is bekeken en voordat de eventuele toekomstplannen zijn doorgenomen.
Enkele voorbeelden van vragen die zoal ter sprake komen zijn:
Wat is het huidige verbruik?
Zijn er wensen voor een dakkapel in de toekomst?
Bij bestaande dakkapel: is deze nog bereikbaar voor de schilder en is deze sterk
genoeg voor zonnepanelen?
Wordt er binnen het huishouden elektrisch gereden of is die wens er?
Zijn er wensen of plannen om een warmtepomp of airco te installeren?
Hoe ziet de groepenkast eruit?
Is er een bepaalde voorkeur voor het legplan?
Wat is belangrijker, het aanzicht van de woning of het maximaliseren van de
opbrengst?
Alle wensen en vragen komen ter sprake net zoals het type panelen. Zo zijn zonnepanelen niet alleen nu een juiste keuze, maar ook voor de jaren die volgen. Met een antwoord op deze vragen kunnen het legplan, de omvormers en de groepenkast aangepast worden op de toekomst.
Ter illustratie een klantcase in Oosterhout. Klant X had een bepaald idee qua aantal en ligging van de zonnepanelen. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat er een eventuele wens was voor dakramen in de toekomst. Met deze cruciale informatie is een legplan ontworpen waarbij dit nog steeds mogelijk is. Als dit tijdens een gesprek niet besproken zou zijn, zou de klant over een aantal jaren bedrogen of flink duurder uitkomen. Bovendien had de klant de wens om de zonnepanelen symmetrisch te laten leggen. Nét wat meer werk, maar dat is geen probleem voor Pebble. De wens van de klant staat centraal.
Aanbod op maat en de opbrengst van de zonnepanelen
Na een inspectie van de groepenkast en foto’s van het dak volgt voor velen toch vaak het meest interessante onderdeel van het adviesgesprek. De te verwachten energie en opbrengst op basis van een aanbod op maat. Logisch ook, want uiteindelijk is het goed om te weten wanneer de investering zichzelf terugverdient.
Onze software maakt met kleuren het meest gunstige legplan inzichtelijk. Dit wordt bepaald door de hellingshoek, eventuele obstakels zoals bomen, schoorstenen en gebouwen, ligging van de panelen in combinatie met de stand van de zon en het gemiddelde aantal zonuren en intensiteit.
Uiteraard is dit legplan voor iedereen anders, omdat ieder dak en iedere ligging van de woning anders is. Bij dit legplan volgt ook een advies voor type panelen, type omvormers en de keuze voor een verbruiksmeting. Alles is op maat.
Veiligheid boven alles
Naast de gunstige opbrengst van de zonnepanelen is een nette én veilige aansluiting natuurlijk ook van belang. Daarom volgt tijdens het adviesgesprek altijd een inspectie van de groepenkast om te zien of de huidige groepenkast geschikt is. Is dit niet het geval? Dan is de kans op brandgevaar of storingen groter. Om dat te voorkomen, wordt dit uiteraard meegenomen in leg- en installatieplan. Zo voldoet de aansluiting van de zonnepanelen altijd aan de veiligheidsnormen.
Het meedenken gaat dus om de technische én veilige kant. Overigens geldt veiligheid niet alleen voor de aansluiting in huis. De adviseurs maken tijdens de inspectie ook een inschatting van de veiligheid tijdens de installatie. Veilig werken gaat in alle gevallen boven alles. Al onze monteurs hebben een VCA-diploma. Zo kunnen eventuele extra veiligheidsmaatregelen op tijd geregeld worden.
Benieuwd naar de mogelijkheden bij jou thuis?
Een adviesgesprek is wat ons betreft dus onmisbaar en veel waard.
We nodigen je daarom uit om het offerteformulier in te vullen bij interesse. Een persoonlijk en vrijblijvend adviesgesprek volgt dan vaak al binnen twee weken.
Neem contact op met Pebble Zonnepanelen