Hier moet je op letten voordat je een zonnepanelen offerte aanvraagt

En een checklist voor wanneer je de offerte ontvangen hebt

Sta je op het punt een offerte aan te vragen voor ​​zonnepanelen bij Pebble Zonnepanelen? Perfect! We willen je helpen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben we niet alleen een checklist samengesteld voor het aanvragen van de offerte, maar ook voor de stappen die je moet nemen nadat je de offerte hebt ontvangen.

De eigenaar van Pebble Zonnepanelen, Leo van der Grinten, in gesprek met een tevreden klant voor het huis met de zonnepanelen installatie

Checklist voor het aanvragen van een offerte voor zonnepanelen

Voordat je een offerte aanvraagt, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Deze checklist helpt je om alle essentiële informatie bij de hand te hebben, zodat je een volledige en accurate offerte kunt krijgen.


1. Dakspecificaties: Noteer afmetingen, oriëntatie en type dakbedekking.

2. Energieverbruik: Breng je jaarlijkse energieverbruik in kaart.

3. Budget: Bepaal je totale budget inclusief mogelijke subsidies.

4. Subsidie- en financieringsmogelijkheden: Onderzoek lokale subsidies en financieringsopties.

5. Installatievoorwaarden: Vraag naar de duur, overlast en voorbereidingen.

6. Garantievoorwaarden: Informeer naar garanties op de panelen en omvormer.

7. Toekomstige uitbreiding: Check of het systeem later uitbreidbaar is.

8. Onderhoud en service: Vraag naar onderhoudscontracten en -kosten.


Checklist voor na het ontvangen van de offerte voor zonnepanelen

Nadat je de offerte hebt ontvangen, is het essentieel om deze grondig te beoordelen. Met deze checklist zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en dat de offerte aan al je verwachtingen voldoet.


1. Gedetailleerdheid: Controleer of alle aspecten van je project zijn opgenomen, inclusief de specificaties van de zonnepanelen en omvormer.

2. Aansluiting: Let er op hoe het systeem wordt aangesloten (enkelfase of 3-fase) en bekijk of de voorgestelde kabelroute naar wens is.

3. Tijdschema: Bekijk het voorgestelde tijdschema voor de installatie en controleer of dit realistisch is.

4. Garantievoorwaarden: Controleer of de garantievoorwaarden zoals besproken, correct zijn opgenomen in de offerte.

5. Subsidie-aanmelding: Verifieer of de offerte informatie bevat over hoe je subsidies kunt aanvragen en of dit invloed heeft op de prijs.

6. Annuleringsvoorwaarden: Controleer de voorwaarden voor het annuleren of wijzigen van de opdracht.

7. Referenties en beoordelingen: Vraag om referenties of zoek naar beoordelingen van eerdere installaties door het bedrijf.


Deze checklists zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent, zowel voor als na het ontvangen van de offerte. Zo maak je een geïnformeerde keuze voor jouw duurzame energieoplossing. 

Heb je hulp nodig of wil je meer advies over het aanvragen of beoordelen van een offerte? Neem gerust contact op met Pebble Zonnepanelen. Wij staan klaar om je door elk onderdeel van het proces te begeleiden.Was dit artikel nuttig?