Zonnepanelen voor particulieren

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering voor iedere huiseigenaar. Ze bieden niet alleen een duurzame manier om energie op te wekken, maar kunnen ook leiden tot aanzienlijke besparingen op je energierekening. In deze gids nemen we je mee door het hele proces van het plaatsen van zonnepanelen, van oriëntatie tot installatie


Waarom kiezen voor Pebble Zonnepanelen?


Als particulier wil je natuurlijk de beste keuze maken als het gaat om zonnepanelen. Bij Pebble Zonnepanelen bieden we persoonlijk advies, kwalitatieve panelen en professionele installatie. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij elke stap, van de initiële oriëntatie tot de uiteindelijke installatie. We bespreken de verschillende soorten zonnepanelen, de voor- en nadelen, en welke het beste bij jouw situatie passen.

Kwaliteit

Bewezen producten met goede garanties.

Deskundig advies

InstallQ en het voldoen aan de SCOPE12 vormen onze leidraad. Wij steken daarnaast veel tijd in het bijhouden van de nieuwe technieken in onze branche.

Voor iedereen

Of je particulier bent of een bedrijf hebt, wij denken mee voor een goede oplossing passend binnen jouw budget.

Ervaren bedrijf

Pebble is sinds 2014 actief op het gebied en heeft al duizenden installaties aangelegd.

Subsidies en financiering van zonnepanelen


Wist je dat er verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden zijn voor particulieren die zonnepanelen willen laten plaatsen? Van landelijke tot lokale regelingen, wij helpen je graag bij het vinden van de beste opties en het aanvragen van de benodigde subsidies. We leggen je uit hoe je in aanmerking komt voor subsidies en welke documenten je nodig hebt voor de aanvraag.

De voordelen van zonnepanelen​

Lagere energierekening

Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen schone energie op, waardoor je direct bespaart op je elektriciteitsrekening.

Goed voor het milieu

Zonne-energie is een van de schoonste en meest milieuvriendelijke energiebronnen.

Onafhankelijk van energieprijzen

Zonnepanelen bieden je de optie om minder afhankelijk te zijn van schommelingen in de energiemarkt.

Veelgestelde vragen over zonnepanelen


Heb je vragen over het vermogen van de panelen, de terugverdientijd, of de installatieprocedure? In onze FAQ-sectie vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. We behandelen vragen over verschillende onderwerpen zoals de kosten van zonnepanelen, de werking en techniek, hoe de installatie in zijn werk gaat en bijvoorbeeld over veiligheid en verzekeringen voor zonnepanelen.

Bij het kiezen van zonnepanelen, vormen ze het kernstuk van je zonnesysteem. Er bestaan diverse soorten zonnepanelen met verschillende kwaliteitsniveaus en opbrengsten. Pebble Zonnepanelen streeft naar duurzaamheid en hoogwaardige kwaliteit, maar biedt ook betaalbare alternatieven voor klanten met beperktere budgetten. Hier zijn de geschatte kosten:


Topklasse paneel: ongeveer €400 per paneel.

Middenklasse paneel: variërend tussen €200 en €300 per paneel.

Voordelig basisbudget paneel: variërend tussen €150 en €200 per paneel.

Het plaatsen van zonnepanelen is bijna op elk type dak mogelijk, maar er zijn enkele specifieke dakmaterialen en constructies waarbij de plaatsing van zonnepanelen minder praktisch of economisch haalbaar is. Traditionele rieten daken, bijvoorbeeld, vereisen vaak een complexe aanpak en kunnen daardoor kostbaar zijn in de installatie, waarbij soms delen van het dak moeten worden aangepast of verwijderd. Het kan daarom voordeliger zijn om zonnepanelen te plaatsen op bijgebouwen of alternatieve locaties.


Daken met een helling en een bedekking van bitumen, PVC, of EPDM zijn ook geschikt voor zonnepanelen, maar dit vereist een intensiever installatieproces. Er moeten specifieke ankers geplaatst worden die het dak extra belasten, wat vaak leidt tot hogere kosten, soms tot €200 extra per paneel.


Bovendien moet bij elk dak de draagkracht in overweging genomen worden, vooral bij platte daken en dakkapellen, die sterk genoeg moeten zijn om het gewicht van de zonnepanelen en potentiële sneeuwlast te dragen. Zonnepanelen plaatsen op dakkapellen is vaak niet aan te raden, tenzij kan worden aangetoond dat de constructie voldoende sterk is. Het gebruik van lichtgewicht zonnepanelen kan een oplossing zijn, hoewel deze optie momenteel nog beperkt beschikbaar is.


Het is essentieel om voor de installatie overleg te plegen met een gespecialiseerde installateur en eventueel een dakdekker om de haalbaarheid en impact op de dakgarantie te beoordelen. Hoewel zonnepanelen een waardevolle duurzame investering zijn, is het belangrijk om goed te overwegen of je dak geschikt is voor de installatie om zo veiligheid en efficiëntie te waarborgen.

Zonnepanelen hebben zeker zonlicht nodig om elektriciteit te genereren, maar dat betekent niet dat ze volledig inactief zijn tijdens bewolkte dagen of 's nachts. Gedurende bewolkte dagen of in de schaduw blijven zonnepanelen elektriciteit produceren, zij het in mindere mate dan bij direct zonlicht. Moderne zonnepanelen zijn beter in het omzetten van diffuus licht naar elektriciteit, waardoor ze nog steeds aanzienlijke energie kunnen opwekken, zelfs op bewolkte dagen. Hierdoor dragen ze bij aan het verminderen van het totale energieverbruik van een huishouden.


's Nachts, wanneer er geen zonlicht is, produceren zonnepanelen geen elektriciteit. Daarom zijn de meeste huishoudelijke zonnestroomsystemen verbonden met het reguliere elektriciteitsnet. Op momenten dat zonnepanelen geen stroom opwekken, kan een huishouden elektriciteit van het net afnemen. Tijdens de uren waarin de zonnepanelen wel stroom genereren, kan overtollige energie terug worden gevoed naar het net.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Wil je in gesprek over zonnepanelen op jouw dak? Vul dan het formulier hieronder in een vraag een offerte aan. Vervolgens plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.