Werkwijze van Pebble Zonnepanelen

De 4 stappen van Pebble Zonnepanelen van persoonlijk gesprek tot levering van zonnepanelen, op deze pagina lees je alles over de werkwijze van Pebble Zonnepanelen


 Adviesgesprek

We starten met een vrijblijvend gesprek bij jou thuis of op de zaak. Hier bespreken we je wensen en het energieverbruik, rekening houdend met eventuele toekomstige veranderingen aan het pand zoals een nieuw dak of elektrisch rijden.

Offerte op maat

Gebaseerd op het adviesgesprek, maken we een offerte met producten van betrouwbare merken. Je kiest zelf wat het beste bij je situatie en budget past.

Installatie

Ongeveer een maand voor de installatie voeren we een technische opname uit om verrassingen te voorkomen. Veiligheid staat voorop, dankzij onze VCA-gediplomeerde monteurs.

Oplevering

Na installatie zorgen we ervoor dat alles duidelijk is over het monitoren van je nieuwe zonne-energiesysteem. We bieden producten met lange garanties, soms wel tot 40 jaar, voor jouw gemoedsrust.

Zonnepanelen worden de laatste jaren steeds populairder: we willen immers verduurzamen én de energierekening omlaag brengen. Toch zijn zonnepanelen - eerlijk is eerlijk - een behoorlijke investering. Investeren in zonnepanelen doe je daarom niet zomaar van de ene op de andere dag. Bij Pebble vinden we goede begeleiding en advisering bij het aankoopproces daarom des te belangrijker. Het gaat namelijk om veel meer dan de panelen op het dak. Kwaliteit, veiligheid én professionaliteit vinden we bij ieder adres even belangrijk.

1. Persoonlijk adviesgesprek 


Voordat de installatie van de zonnepanelen plaatsvindt, vindt er altijd een afspraak plaats voor een persoonlijk gesprek bij de woning. Wensen, eventuele verwachtingen en natuurlijk het huidige en toekomstige verbruik komen aan bod.


Eventuele toekomstplannen zoals een dakkapel, elektrisch rijden of een warmtepomp blijven niet onbesproken. Het zou immers zonde zijn om panelen te installeren die later verlegd moeten worden. 


Twee mannen: een klant en Leo van der Grinten de eigenaar van Pebble Zonnepanelen, in gesprek over de mogelijkheden voor zonnepanelen op het dak van de klant


Uiteindelijk draait het bij zonnepanelen natuurlijk om duurzame energie en het omlaag brengen van de energierekening. Om een beeld te krijgen van de totale opbrengst en de terugverdientermijn laten we ter plekke met onze software zien wat de geschatte opbrengst aan energie per paneel is. 


Dit doen we op basis van het adres en is afhankelijk van: 

De omgeving en obstakels

Zoals bomen, schoorstenen en gebouwen.

Zonuren

Gemiddeld aantal zonuren en intensiteit.


Ligging van de panelen

In combinatie met de stand van de zon.

Hellingshoek

Ook de hellingshoek heeft invloed op de prestaties van je zonnepanelen.

Het adviesgesprek is altijd gratis. Geen addertjes onder het gras.

 Adviesgesprek​

Installatie

Oplevering

Twee installateurs van zonnepanelen op een dak aan het meten voor het montageframe van de zonnepanelen

2. Altijd een aanbod op maat


Na een persoonlijk adviesgesprek volgt een aanbod op maat, gebaseerd op de meest kwalitatieve producten waar wij graag mee werken. Dit zijn voornamelijk Sunpower panelen en Enphase micro-omvormers. Liever een Nederlands paneel op het dak? Dan zorgen we voor Energyra panelen. Een omvormer met optimizers van SolarEdge (uit Israël) is ook mogelijk. 


Eén ding is zeker: alle producten zijn kwalitatief goed. Hoe we dat zo zeker weten? We besteden veel tijd aan het uitzoeken van technisch goede producten met lange levensduur en goede support. Na het adviesgesprek volgen enkele opties voor: 

Het type paneel

Het type omvormer

Wel/geen gebruiksmeting

De keuze is uiteraard volledig aan jou. 

3. Installatie van de zonnepanelen


We willen voorkomen dat klanten voor verrassingen komen te staan op de dag van installatie. Daarom zorgen we altijd voor een technische opname, ongeveer een maand voor de installatie. Zo weten we zeker dat de installatie plaatsvindt zoals afgesproken en gepland. Blijkt er toch iets niet te passen, gaan we met je in overleg en zorgen we voor een passende oplossing voordat we aan de installatie starten. 


Wist je trouwens dat je als klant zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid van de monteurs? Grote kans van niet. Op zich niet gek dat veel klanten hier niet van op de hoogte zijn. Gelukkig is dat voor jou geen reden tot zorgen. Al onze monteurs hebben namelijk een VCA-certificaat behaald . Dit betekent dat ze allemaal veilig en verantwoord het dak op kunnen en mogen. Zijn er extra veiligheidsmaatregelen nodig bij bepaalde woningen en daken? Veiligheid boven alles: een panelenlift, extra dakrandbeveiliging of extra zekering is geen enkel probleem.


Daarnaast kan een zonnepanelensysteem nog zo goed zijn, het oog wil ook wat. De bekabeling van de panelen en de omvormer worden daarom altijd netjes weggewerkt. Oók als dat betekent dat we een kruipruimte door moeten om te voorkomen dat er bekabeling aan de voorkant van de woning loopt. 

 Adviesgesprek​

Aanbod op maat

Oplevering

 Adviesgesprek​

Aanbod op maat

Installatie

4. Oplevering van de zonnepanelen


Het is zover: de panelen liggen op het dak. Natuurlijk vertrekken we niet voordat alles duidelijk is met betrekking tot de monitoring en het uitlezen van de opgewekte energie in de applicatie. Deze app laat precies de opbrengst van de energie zien.


Toegegeven: Chinese producten kunnen goedkoper zijn dan de producten waar wij mee werken. De levensduur daarentegen is korter. Dat goedkoop vaak duurkoop is, blijkt ook letterlijk uit de praktijk. Het zal niet een eerste keer zijn dat Chinese producenten niet meer bestaan, waardoor garanties ook als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zonde. In tegenstelling tot veel fabrikanten die 10 jaar garantie bieden op de panelen, werken wij met producten met 25 of zelfs 40 jaar garantie. Niet alleen op het product, maar ook op transport en installatie. Dat zegt genoeg, toch? Bij Pebble draait het om kwaliteit, zodat genieten van zonnepanelen ook écht genieten is. 


Pas als álles duidelijk, geregeld en netjes is, stappen we weer in de auto. Uiteraard blijven we voor vragen en problemen nog altijd klaarstaan voor onze klanten.

Een tevreden klant die voelt aan zijn nieuwe zonnepaneel met de eigenaar van Pebble Zonnepanelen, Leo van der Grinten die ernaast staat

Van advies tot oplevering


Persoonlijk advies, kwalitatieve producten en streven naar 100% tevredenheid. Dát is Pebble Zonnepanelen. Zeker in deze tijd is verduurzamen belangrijker dan ooit. Niet alleen voor het milieu, ook voor de portemonnee natuurlijk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons. We komen graag langs om de opties samen door te nemen.


Referenties van Pebble Zonnepanelen

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan! 

Wil je in gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.  

​​Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan​