Zonnepanelen laten plaatsen

Zonnepanelen zijn niet langer de toekomst, ze zijn het heden. Als huiseigenaar kan het verstandig zijn om zonnepanelen te laten installeren voor verschillende redenen. Zo helpt het bij de verduurzaming van je huis en kan je mogelijk geld verdienen door middel van teruglevering. Maar wat komt er allemaal kijken bij het laten plaatsen van zonnepanelen? Wij helpen je bij het maken van een juiste beslissing tot aan de installatie van de zonnepanelen.

Waar moet je allemaal op letten?Elk huis is uniek, en wat voor de ene woning een uitstekende oplossing is, kan voor de andere minder geschikt zijn. Dit geldt zeker ook voor zonnepanelen. Voordat je de beslissing neemt op zonnepanelen te laten plaat​sen, zijn er diverse factoren waarmee je rekening moet houden. Allereerst is de ligging en oriëntatie van je dak cruciaal. Een dak op het zuiden vangt bijvoorbeeld meer zon dan een dak op het noorden. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de hellingshoek van het dak en eventuele schaduwvorming door bomen of omliggende gebouwen.

Een Nederlands dak met zonnepanelen die door Pebble Zonnepanelen geïnstalleerd zijn met een strak blauwe lucht

Ligging en oriëntatie

Ligt jouw dak op het zuiden of op het noorden? Dit heeft veel invloed op de prestaties omdat een dak op het zuiden veel meer zon vangt.

Staat van het dak

Het dak moet in een goede staat zijn om de zonnepanelen te kunnen dragen en als er binnenkort aan gewerkt moet worden is het niet fijn als je de panelen er weer allemaal af moet laten halen.

Hellingshoek van het dak

De hellingshoek van het dak en bomen die er eventueel omheen staan kunnen voor schaduw zorgen wat weer invloed heeft op de prestaties van je zonnepanelen.

Toekomstplannen

Er zijn verschillende toekomstplannen die eventueel op je wensenlijstje kunnen staan die invloed hebben op de installatie. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het plaatsen van een dakkapel, elektrisch gaan rijden of de installatie van een warmtepomp.

Heb je nog meer vragen over zonnepanelen? In onze veelgestelde vragen lees je nog meer over wat er komt kijken bij een beslissing rondom zonnepanelen. Nog geen antwoord op je vraag? Neem gerust contact met ons op. Onze experts denken graag met je mee.

Adviesgesprek

We starten met een vrijblijvend gesprek bij jou thuis of op de zaak. Hier bespreken we je wensen en het energieverbruik, rekening houdend met eventuele toekomstige veranderingen aan het pand zoals een nieuw dak of elektrisch rijden.

Offerte op maat

Gebaseerd op het adviesgesprek, maken we een offerte met producten van betrouwbare merken. Je kiest zelf wat het beste bij je situatie en budget past.

Installatie

Ongeveer een maand voor de installatie voeren we een technische opname uit om verrassingen te voorkomen. Veiligheid staat voorop, dankzij onze VCA-gediplomeerde monteurs.

Oplevering

Na installatie zorgen we ervoor dat alles duidelijk is over het monitoren van je nieuwe zonne-energiesysteem. We bieden producten met lange garanties, soms wel tot 40 jaar, voor jouw gemoedsrust.

Het proces van zonnepanelen 

laten installerenGeïnteresseerd in het laten installeren van zonnepanelen? Dan begint het proces bij een vrijblijvend adviesgesprek op locatie. Zo kunnen we samen de wensen en eventuele verwachtingen bespreken. Samen gaan we in gesprek over de mogelijkheden, uitdagingen en terugverdientijd. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om duurzame energie en het omlaag brengen van de energierekening. Een vrijblijvend adviesgesprek is altijd gratis en kun je aanvragen via het offerteformulier onderaan de pagina.

Na het adviesgesprek gaan wij aan de slag met het opstellen van een aanbod op maat. We gaan op zoek naar de juiste panelen en omvormers voor jouw situatie. Ben je het eens met het aanbod wat wij voor je maken? Dan gaan we aan de slag met de installatie. Een maand voor de installatie komen we bij je langs voor een technische opname. Zo zorgen we dat de dag van de installatie extra soepel zal verlopen. Vervolgens komen we op de dag van installatie de zonnepanelen installeren. Natuurlijk vertrekken we niet voordat alles duidelijk is met betrekking tot de monitoring en uitlezen van de opgewekte energie in de applicatie.


Wil je nog meer weten over hoe wij werken. Lees hier onze volledige werkwijze.


Zonnepanelen die worden geïnstalleerd door de professionele installateurs van Pebble Zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Bespaar gemiddeld

€1200 per jaar


Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen schone energie op, waardoor je direct bespaart op je elektriciteitsrekening.

Verlaag je C02 uitstoot met gemiddeld 2.800 kilo per jaar​


Zonne-energie is een van de schoonste en meest milieuvriendelijke energiebronnen.

Onafhankelijk van energieprijzen


Zonnepanelen bieden je de optie om minder afhankelijk te zijn van schommelingen in de energiemarkt.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Wil je in gesprek over zonnepanelen op jouw dak? Vul dan het formulier hieronder in en vraag een offerte aan. Vervolgens plannen we een vrijblijvend adviesgesprek in om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel je vragen gerust via het contactformulier.