Zonnepanelen vergelijken

Maak een slimme keuze met Pebble Zonnepanelen


Wil je zonnepanelen aanschaffen en overweeg je alleen de prijs als criterium? Dan kom je vaak uit bij goedkope Chinese zonnepanelen met een bijbehorende omvormer en snelle installatie op je dak. Het ziet er misschien goedkoop en mooi uit van buiten, maar is dat echt de beste keuze?

Als installateur van zonnepanelen begrijpen we dat het verleidelijk kan zijn om de goedkoopste optie te kiezen, maar we adviseren liever in een duurzame investering te denken. Baseer je keuze nooit alleen op de prijs. Je koopt een product dat mogelijk 25 tot 40 jaar meegaat. Investeren in kwaliteit betaalt zich op de lange termijn echt uit.


Zonnepanelen verschillen in prijs en vermogen

Bij Pebble Zonnepanelen hebben we verschillende leveranciers van zonnepanelen vergeleken en kiezen we bewust voor het aanbieden van uitsluitend topkwaliteit zonnepanelen.

Natuurlijk is er binnen dit assortiment nog steeds veel te kiezen. Wil je weten welke zonnepanelen het beste bij jouw situatie passen? Dan informeren we je graag over de merken die bij ons verkrijgbaar zijn.

  • Solar Frontier zonnepanelen: De grootste fabrikant ter wereld.
  • Sunpower: Recordhouder in het hoogste rendement per vierkante meter.
  • Solesta zonneboilers: De slimste zonneboiler van Nederland.


Verschil tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen

Bij het vergelijken van zonnepanelen is het belangrijk om de belangrijkste verschillen tussen polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen te begrijpen:

Kleur: Zowel polykristallijne als monokristallijne zonnepanelen hebben een vergelijkbare kleur omdat ze uit hetzelfde materiaal worden gemaakt. Monokristallijne zonnepanelen zijn echter over het algemeen donkerder (bijna zwart), terwijl polykristallijne zonnepanelen meer blauw-paarsachtig zijn.

Vorm: Monokristallijne panelen hebben hoekjes aan de zijkant omdat ze uit een ronde staaf worden gezaagd, terwijl polykristallijne zonnepanelen vierkant zijn omdat ze uit blokken worden gemaakt.

Rendement: Over het algemeen hebben monokristallijne zonnepanelen een hoger rendement. Dit verschil is echter minimaal, omdat polykristallijne zonnepanelen efficiënter worden geproduceerd. Dunne film zonnepanelen winnen ook aan populariteit en benaderen monokristallijne panelen qua prestaties, vooral op schaduwrijke daken.


Structuur: Monokristallijne zonnepanelen zijn gevoeliger voor direct licht, terwijl polykristallijne zonnepanelen beter presteren bij indirect licht vanwege hun verschillende structuren.


Prijs: Over het algemeen zijn polykristallijne zonnepanelen goedkoper omdat ze efficiënter worden geproduceerd.


Garanties vergelijken: Op zonnepanelen gelden verschillende garantieperiodes. Amerikaanse modellen kunnen tot wel 25 jaar garantie bieden, terwijl Europese en Aziatische modellen meestal 10 jaar garantie bieden. Het land van herkomst is belangrijk, omdat dit de toepasselijke wetgeving bepaalt.


Bij Pebble Zonnepanelen werken we alleen met duurzame producten van betrouwbare fabrikanten. We willen voorkomen dat je zonnepanelen koopt van een partij die over een paar jaar niet meer bestaat en de fabrieksgarantie niet kan waarborgen. Daarom staat service bij ons hoog in het vaandel, inclusief onderhoud en reparatie.


Pebble Zonnepanelen staat klaar om je te helpen bij het vergelijken van zonnepanelen, zodat je de beste keuze maakt voor jouw situatie en voor de lange termijn. Neem contact met ons op voor gratis advies op maat. Samen zorgen we voor een duurzame toekomst met zonne-energie.Was dit artikel nuttig?