Dorst - 25 SunPower MAX3-375, SE-8K, hellend oostzijde


Deze installatie van het compleet zonne-energiesysteem omvat 25 stuks zonnepanelen van het type SunPower MAX3-375. De bewoners van dit pand in Dorst zijn voornemens hun huis binnenkort wit te laten schilderen met zwarte kozijnen. Hun dakpannen zijn reeds zwart, dus voor het oog zouden zwarte zonnepanelen, mooi in het gehele beeld passen.

Het gekozen paneel is ideaal voor het combineren van prestaties en uiterlijk. Het is duidelijk dat de SunPower-zonnepanelen de meeste energie leveren. Dankzij de hoge efficiëntie van de SunPower-zonnepanelen en de slimme technologie van Enphase, kunt u het meeste uit uw dak halen door aanzienlijk meer energie te produceren.

Meer stroomopbrengst tijdens de levensduur

De zonnecellen in Sunpower panelen zijn zogenaamde back-contact cellen. Hierdoor zit er geen metaal meer op de voorkant van de cel waardoor enerzijds meer zonlicht opgevangen kan worden en anderzijds de levensduur en betrouwbaarheid van de cel aanzienlijk wordt vergroot. De reden dat de levensduur en betrouwbaarheid wordt vergroot ligt in het feit dat het traditionele geleidingsmetaal in de cel door uitzet- en krimpeffecten als gevolg van temperatuurswisseling, haarscheurtjes veroorzaken. Sunpower heeft geen metaal meer in de cel, waardoor dit effect ook niet kan optreden.