Een omvormer verbinden met het internet, hoe werkt dat?

Het monitoren van je zonnepanelensysteem biedt veel voordelen, waaronder inzicht in de prestaties en het rendement van je installatie, maar hiervoor moet de omvormer wel verbonden zijn met het internet. Hoe je dit doet? Dat hangt af van het type omvormer dat je hebt. In dit artikel bespreken we de stappen voor het verbinden van drie verschillende omvormers die Pebble Zonnenpanelen aanbied: Enphase, SolarEdge en Sofar/Solarman.

Enphase Omvormers

Voor Enphase omvormers is de eenvoudigste manier om verbinding te maken met het internet door een internetkabel vanaf de gateway (Envoy) naar je modem te trekken. Dit zorgt voor een stabiele en betrouwbare verbinding. Als dit om welke reden dan ook niet mogelijk is, kun je de omvormer opnieuw verbinden met wifi. Hier is een handige handleiding voor het verbinden van je Enphase omvormer met wifi:


Enphase handleidingSolarEdge Omvormers

Voor SolarEdge omvormers kun je de volgende handleiding en video gebruiken om je omvormer met het internet te verbinden:
SolarEdge HandleidingSofar/Solarman Omvormers

Voor het verbinden van een Sofar of SolarMan omvormer met het internet lees je deze handleiding:Let op: als het gaat om het OPNIEUW verbinden in plaats van voor de eerste keer verbinden kan je beginnen bij stap 2. Dit geldt ook als de omvormer een ingebouwde logger heeft zoals bij Sofar omvormers.Is het gelukt?

Het monitoren van je zonnepanelensysteem via het internet is een geweldige manier om controle te houden over de prestaties en opbrengst. Zorg ervoor dat je de juiste stappen volgt voor jouw type omvormer om een probleemloze verbinding tot stand te brengen. Met de juiste connectiviteit kun je genieten van de voordelen van groene energie en besparingen op je energierekening. Hulp nodig? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact


Was dit artikel nuttig?