Goedkope zonnepanelen kopen

Is goedkoop echt duurkoop bij zonnepanelen?

Je bent op zoek naar zonnepanelen en stuit op allerlei goedkope aanbiedingen. Het is verleidelijk, die lage prijzen, maar laten we eens nuchter bekijken wat je echt krijgt voor je geld. Is goedkoop in dit geval geen duurkoop?


Kwaliteit: waar betaal je eigenlijk voor?

Laten we eerlijk zijn: de kwaliteit van supergoedkope zonnepanelen is vaak niet je-van-het. Ze kunnen sneller slijten en hun efficiëntie in het opwekken van energie kan behoorlijk tegenvallen. Dat betekent dat ze minder stroom opwekken over hun levensduur, wat je uiteindelijk geld kost.


Garantie: niet alleen een papieren belofte

Garantie is meer dan een stukje papier. Bij die goedkope zonnepanelen is de garantie vaak korter. Stel dat er iets mis is, dan ben je sneller aan de beurt voor reparatie- of vervangingskosten. Aanbieders zoals SunPower, die tot 40 jaar garantie geven, doen dat omdat ze achter hun product staan. Dat geeft toch een stukje rust.


Rendement op lange termijn

Goed, die initiële kosten zijn lager, maar wat levert het je op over bijvoorbeeld 20 jaar? Kwaliteitspanelen zoals die van SunPower zijn efficiënter en gaan langer mee. Dat betekent dat je over de jaren heen meer bespaart op je energierekening.


Wat is beter voor het milieu?

Kwaliteit is ook een keuze voor het milieu. Panelen die langer meegaan, betekenen minder afval en minder vaak vervangen. Plus, de productie van kwaliteitspanelen is vaak milieuvriendelijker.


Klantenservice en ondersteuning

Stel, je hebt een vraag of een probleem met je zonnepanelen. Bij een kwaliteitsleverancier kun je rekenen op goede klantenservice en ondersteuning. Dat is goud waard, vooral als je niet zelf technisch onderlegd bent.


Ja, die goedkope zonnepanelen zijn verleidelijk. Maar als je alles op een rijtje zet, zie je dat een investering in kwaliteit - zoals de panelen van SunPower - uiteindelijk vaak de verstandigste keuze is. Meer betrouwbaarheid, betere prestaties, langere levensduur en betere service. Denk dus goed na voordat je kiest. Kwaliteit betalen is misschien even slikken, maar het levert je op de lange termijn meer op.


Neem contact op met Pebble Zonnepanelen

Bekijk de referenties


Was dit artikel nuttig?