Koude dagen in December

Optimaal profiteren van zonnepanelen in de winter

In december zijn de dagen korter en daardoor zijn de dagopbrengsten van zonnepanelen vaak lager dan in de zomermaanden. Maar laten we eens kijken naar het positieve: als de zon schijnt, presteren de panelen nog steeds goed. In feite kunnen ze op koude dagen wel tot 10% meer stroom leveren dan op een normale dag. Dat is nog een reden om blij te zijn met de zon in december!


Bekijk de bovenstaande afbeelding waarop 14 blauwe zonnepanelen te zien zijn. Ze zijn strategisch geplaatst op twee verschillende daktypen: een hellend dak en een plat dak.

Het hellende dak heeft een hellingshoek van 40 graden, en daar schijnt de zon met de lage stand van nu beter op. Hierdoor kunnen de panelen optimaal profiteren van het beschikbare zonlicht, zelfs in december.


De donkerblauwe panelen liggen op het platte dak van de dakkapel daaronder. Deze panelen hebben een frame van SolarConstruct en een hellingshoek van 12 graden. Hoewel de instraling van de zon daar minder is dan op het hellende dak, leveren ze nog steeds een aanzienlijke opbrengst, zij het ongeveer de helft in vergelijking met de panelen op het hellende dak.


Dus, zelfs in de kortere dagen van december, kunnen zonnepanelen nog steeds indrukwekkende resultaten opleveren. Ze zorgen niet alleen voor schone energie, maar helpen ook om de energierekening laag te houden, zelfs in de wintermaanden.

​Haal het meeste uit je zonnepanelen, zelfs in de winter!

Wil je meer weten over hoe je het meeste uit je zonnepanelen kunt halen, zelfs in de winter? Neem contact met ons op voor advies op maat!

Geniet van de voordelen van zonne-energie, zelfs in december, met Pebble Zonnepanelen!


Was dit artikel nuttig?