BTW-tarief 0% voor zonnepanelen

Wat je moet weten

Het is goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen om zonnepanelen aan te schaffen: het btw-tarief voor zonnepanelen is 0%! Maar laten we eens in detail bekijken wat dit betekent en voor welke situaties het van toepassing is.

0% BTW op zonnepanelen

Het btw-tarief van 0% is van toepassing op de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning. Hierbij valt niet alleen je hoofdwoning onder, maar ook bijgebouwen zoals garages, schuren, serres, aan- of uitbouwen, en zelfs vakantiewoningen. Zelfs als een Vereniging van Eigenaren zonnepanelen aanschaft voor een appartementencomplex, geldt het 0% tarief.

Maar dat is niet alles. Het 0%-tarief geldt ook voor aanverwante zaken zoals de aanleg van kabels, het montagemateriaal, en de zogenaamde optimizers en omvormers die de efficiëntie van je zonnepanelen verbeteren. Het geldt zelfs voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van je zonnepanelen.

Het is belangrijk op te merken dat voor andere werkzaamheden die niet direct gerelateerd zijn aan zonnepanelen, zoals dakversteviging of de installatie van een warmtepomp, het btw-tarief van 21% van kracht blijft.

Dus, als je overweegt om zonnepanelen aan te schaffen, hoef je je geen zorgen te maken over extra btw-kosten. Het 0% tarief maakt deze duurzame investering nog aantrekkelijker. Profiteer van de voordelen van zonne-energie en bespaar geld terwijl je de planeet helpt!

Heb je meer vragen over het btw-tarief voor zonnepanelen? Neem contact met ons op, en we staan klaar om je te helpen!

Ontdek de voordelen van zonnepanelen met het gunstige btw-tarief van 0% bij Pebble Zonnepanelen!Was dit artikel nuttig?