Zonnepanelen worden goedkoper, maar hoe komt dat?

Geld dat ook voor kwaliteitspanelen?

De prijzen van zonnepanelen zijn aan het dalen, dit hoor je de laatste tijd overal in het nieuws voorbij komen. Maar hoe komt dit nou eigenlijk? en dalen de prijzen bij Pebble Zonnepanelen ook? We leggen het je graag uit in deze blog. 


Oorzaken van de prijsdaling 

De belangrijkste reden voor de prijsdaling is de situatie in China, waar de productiecapaciteit van zonnepanelen momenteel veel hoger is dan de wereldwijde vraag. Doordat de VS de deuren voor Chinese zonnepanelen heeft gesloten en de Chinese economie stagneert, zijn er meer panelen beschikbaar dan nodig. Hierdoor worden veel panelen tegen lagere prijzen naar Europa verscheept. 


Impact op SunPower Panelen van Pebble Zonnepanelen

Bij Pebble Zonnepanelen merken we dat ook de prijzen van onze SunPower panelen dalen. Vooral de SunPower Performance panelen iets wat gezakt, maar niet zo extreem als bij de Chinese panelen die je overal voorbij ziet komen. De daling is echter nog minder te zien bij onze Maxeon-panelen. Deze panelen zijn uitgerust met geavanceerde technologieën en hebben daardoor hogere productiekosten. Hun langere levensduur en betere garanties compenseren deze hogere prijs.


Overwegingen bij de keuze van zonnepanelen

De keuze voor goedkopere panelen kan aantrekkelijk lijken, maar brengt risico's met zich mee. Deze panelen hebben vaak een kortere levensduur en zijn meer vatbaar voor defecten, wat op lange termijn duurder kan uitvallen dan investeren in kwalitatief betere panelen. Bovendien heeft deze situatie natuurlijk ook een behoorlijke invloed op deze fabrikanten dus de kans dat er één failliet gaat of de kwaliteit van de producten daalt is natuurlijk groot. 


De totale installatiekosten

Hoewel de paneelprijzen dalen, vormen ze slechts een relatief klein deel van de totale kosten van een zonnepanelensysteem. Andere componenten zoals het montagesysteem, de omvormers en arbeidskosten blijven nagenoeg gelijk. Dit betekent dat de totale installatiekosten niet proportioneel dalen met de prijs van de panelen. 


Meer lezen over de kosten van zonnepanelen?


Conclusie: kwaliteit boven prijs

Bij Pebble Zonnepanelen geloven we dat kwaliteit de beste investering is. Op de lange termijn bieden hoogwaardige panelen zoals SunPower meer waarde, ondanks hun hogere initiële kosten. Ze zijn betrouwbaarder vanwege betere technologie en langere garantie, duurzamer geproduceerd en uiteindelijk economisch voordeliger.


Dit is de tijd om te investeren in duurzame energie. Met de dalende prijzen en onze kwalitatieve aanbod, biedt Pebble Zonnepanelen de perfecte oplossing voor jouw energiebehoeften. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies. Samen maken we een verschil voor een duurzamere toekomst.


Benieuwd naar onze referenties? Klik hier!Was dit artikel nuttig?