Zonnepanelen aan je gevel: alles wat je wilt weten over gevelpanelen

Bij Pebble Zonnepanelen zijn we altijd op zoek naar innovatieve manieren om zonne-energie toegankelijker en efficiënter te maken. Een van de meest opvallende en nog relatief onbekende manieren om zonne-energie te benutten, is door het installeren van zonnepanelen op gevels. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor huizen en gebouwen waar dakinstallaties niet haalbaar zijn.


De kracht van gevelpanelen

Gevelpanelen zijn een uitstekende optie voor stedelijke gebieden waar de dakruimte beperkt of al in gebruik is. Ze kunnen niet alleen op zuidgevels, maar ook op oost- en westgevels geïnstalleerd worden, wat zorgt voor een langere opbrengst gedurende de dag.


Installateur van Pebble Zonnepanelen die en zonnepaneel aan een gevel monteert in Breda


Bijzondere opstelling: 4 gevelpanelen

Onlangs hebben we een unieke installatie voltooid waarbij vier zonnepanelen op een gevel zijn gemonteerd. Deze bijzondere opstelling is niet alledaags en toont aan hoe flexibel zonne-energie kan zijn. De panelen zijn zo geplaatst dat ze optimaal gebruikmaken van de beschikbare ruimte en zonlicht, zelfs in een stedelijke omgeving. In de meeste gemeenten is het echter nog wel vergunnings plichtig.


Voordelen van gevelpanelen

  • Esthetiek: Gevelpanelen kunnen op een aantrekkelijke manier worden geïntegreerd in het ontwerp van een gebouw.
  • Efficiëntie gedurende de dag: Ze vangen zonlicht op verschillende tijdstippen van de dag en doen het relatief goed in de winter waardoor je een mooiere spreiding krijgt over het jaar. Zeker in combinatie met panelen op het dak.
  • Ruimtebesparend: Ideaal voor situaties waar dakruimte beperkt of ongeschikt is voor zonnepanelen.
  • Verminderde reflectie: In stedelijke gebieden kan de reflectie van zonnepanelen op daken soms hinderlijk zijn. Gevelpanelen verminderen dit effect.

Vergunning

Het is belangrijk op te merken dat voor de installatie van gevelpanelen vaak een vergunning van de gemeente vereist is. De exacte vereisten kunnen echter variëren van gemeente tot gemeente. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de lokale autoriteiten om te controleren welke regels en vergunningen van toepassing zijn in jouw specifieke situatie. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de installatie van gevelpanelen soepel en in overeenstemming met de lokale voorschriften verloopt.


Een toekomst met gevelpanelen

De installatie van zonnepanelen op gevels staat nog in de kinderschoenen, maar het potentieel is enorm. Met de toenemende vraag naar duurzame energieoplossingen en de beperkte beschikbaarheid van dakruimte, bieden gevelpanelen een veelbelovende oplossing.

Bij Pebble Zonnepanelen zijn we trots om voorop te lopen in deze ontwikkeling. We blijven zoeken naar manieren om zonne-energie toegankelijker en praktischer te maken voor iedereen. Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van gevelpanelen voor jouw woning of bedrijf? Neem contact met ons op voor meer informatie of een persoonlijk adviesgesprek.

Samen werken we aan een duurzamere toekomst, waarbij elke gevel kan bijdragen aan de energietransitie.


Neem contact op met Pebble Zonnepanelen

Referenties


Was dit artikel nuttig?