Zonnepanelen voor het goede doel - Poppy's

Een samenwerking met ONE Oosterhout Nieuwe Energie voor inloophuis Poppy's

Pebble Zonnepanelen heeft onlangs ​zonnepanelen geïnstalleerd bij Inloophuis Poppy's, een inloophuis voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met ​ONE (Oosterhout Nieuwe Energie), een lokale vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor duurzame initiatieven. Zo helpen zij de inwoners van Oosterhout met advies over verduurzaming.

Inloophuis Poppy's in Oosterhout


Inloophuis Poppy's, gevestigd in Oosterhout, is een speciale plek voor mensen die te maken hebben gehad met kanker. De naam 'Poppy's' is een verwijzing naar de klaproos, een bloem die teer lijkt maar in werkelijkheid zeer veerkrachtig is. Dit symboliseert de innerlijke kracht van degenen die met kanker te maken krijgen. Het inloophuis biedt een warme en begripvolle omgeving waar mensen die door kanker zijn geraakt elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. De vrijwilligers bij Poppy's, die zelf ervaring hebben met de impact van kanker, zijn getraind om steun en een luisterend oor te bieden. Ze hanteren een benadering die gericht is op het positieve, waarbij de nadruk ligt op wat mensen nog wel kunnen en wat er goed gaat in hun leven. Poppy's is niet alleen een plek voor ontmoeting en steun, maar ook een bron van hoop en herstel voor iedereen die leeft met de gevolgen van kanker.


Financiering van het project

De financiering voor dit project kwam deels uit een inzamelingsactie van ONE, waarbij geld werd ingezameld door de verkoop van een speciaal biertje met bijbehorend glas. De opbrengst van deze actie samen met een bijdrage van Pebble Zonnepanelen heeft hebben ervoor gezorgd dat dit project verwezenlijkt kon worden.


Technische specificaties

Voor dit project zijn SunPower Performance 3 zonnepanelen en Enphase IQ7A micro-omvormers gebruikt. Daarnaast is het systeem voorzien van een Metered Envoy en meetspoelen. Hierdoor kan Poppy's het energieverbruik nauwkeurig volgen en zijn ze voorbereid op toekomstige ontwikkelingen zoals dynamische energiecontracten of de integratie van slimme apparaten. Op de afbeelding zie je een resultaat van 14 december. 


Drone beelden

We hebben drone-opnames van het project gemaakt, verzorgd door Bas van ​DBBL media uit Etten-Leur. Bekijk de video om een beeld te krijgen van dit project.
Resultaat en toekomst


Het project is in december 2023 afgerond. Met dit zonne-energiesysteem kan Poppy's nu profiteren van duurzame energie, wat bijdraagt aan het verminderen van hun energiekosten en hun impact op het milieu.


Dit project bij Poppy's is een stap in de richting van meer duurzame energie-initiatieven in de regio. Pebble Zonnepanelen blijft zich inzetten voor soortgelijke projecten om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. We wensen Poppy's veel zonnige dagen toe in 2024. 

Heb je interesse in zonnepanelen of wil je meer weten over hoe zonnepanelen jouw huis of bedrijf kunnen verduurzamen? Neem gerust ​contact op met ons team bij Pebble Zonnepanelen. 

Wij staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van persoonlijk advies.


Was dit artikel nuttig?