Zonnepanelen voor de voedseltuin in Oosterhout

Pebble Zonnepanelen in de samenleving - Groene driehoek Oranjepolder

Mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gemeente Oosterhout, een bijdrage van Oosterhout Nieuwe Energie (ONE) en Pebble Zonnepanelen beschikken de Voedseltuin Oosterhout, IVN en de volkstuin Slotbossetoren in de Oranjepolder nu over zonnepanelen met een accu. In de Oranjepolder liggen geen elektriciteitsleidingen. Voorheen voorzag bij twee verenigingen een lawaaierige benzine generator in de stroom. De derde vereniging had helemaal geen elektriciteit.

Met de zonnepanelen en genieten de verenigingen nu van een stille en milieuvriendelijke stroomvoorziening!

Wat doet de Voedseltuin in Oosterhout?


"Stichting Voedseltuin Oosterhout is een inspirerend initiatief met een duidelijke missie: het bieden van voedselhulp, het creëren van een ontmoetingsplek voor gezonde dagbesteding en recreatie, en het verzorgen van educatie over biologische teeltprincipes. De voedseltuin, gelegen op ongeveer 1 hectare grond, voorziet mensen in Oosterhout en omstreken via de Voedselbank van verse, biologische groenten en klein fruit. Dit zonder winstoogmerk gerunde project wordt mogelijk gemaakt door een toegewijd team van vrijwilligers, inclusief mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast het vervullen van een dankbaar goed doel, draagt de diversiteit van de vrijwilligers bij aan een sfeer van ongedwongen participatie, het leggen van nieuwe contacten en integratie. De Stichting Voedseltuin Oosterhout is een prachtig voorbeeld van hoe samenwerking en betrokkenheid kunnen leiden tot positieve verandering in de gemeenschap." - De Voedseltuin Oosterhout

Video van het project

De Oosterhoutse Radio & Televisie Stichting (ORTS TV) heeft een mooie video gemaakt waarin de eigenaar van Pebble Zonnepanelen, Leo van der Grinten, uitleg geeft over dit project. Daarnaast krijg je een goed beeld van wat de voedseltuin is en doet.

 

Een stuk in de krant 

Naast de video die gemaakt is is er ook een mooi stuk over dit project in het weekblad van Oosterhout gekomen. Geschreven door E.M. de Jong

 

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Wil je in gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier. 


Was dit artikel nuttig?