Zonnepanelen laten plaatsen? Vergeet ze niet te aan te melden!

In overeenstemming met zowel Europese als Nederlandse wet- en regelgeving is het wettelijk verplicht om uw elektriciteitsopwekkers te registreren.

Als je onlangs zonnepanelen of een ander systeem voor energieopwekking hebt laten installeren, heb je nu de mogelijkheid om je eigen energie te produceren. In overeenstemming met zowel Europese als Nederlandse wet- en regelgeving is het wettelijk verplicht om jouw elektriciteitsopwekkers te registreren.


Klik hier om naar de website van Energieleveren.nl te gaan


Klik hier voor de handleiding


Waarom is aanmelden van zonnepanelen belangrijk?


  • Betrouwbaar energienetwerk

Aanmelden helpt netbeheerders piekbelastingen te voorkomen en storingen te minimaliseren.

  • Juiste terugleververgoeding

Door aanmelding ontvang je een eerlijke vergoeding voor de energie die je teruglevert aan het net.

  • Veiligheid voor installateurs en gebruikers

Aanmelden stelt monteurs in staat om veiligheidsmaatregelen te nemen tijdens onderhoud of reparaties.

  • Geschiktheid van de meter

Na aanmelding controleren ze of uw huidige energiemeter geschikt is voor teruglevering. Indien nodig, vervangen ze deze kosteloos, zodat u moeiteloos kunt genieten van zonne-energie.

Andere voordelen van het aanmelden van je zonnepanelen  • Bijdragen aan een groenere toekomst: Zonne-energie draagt bij aan duurzaamheid en het verminderen van CO2-uitstoot.


  • Stimulans voor duurzaam gedrag: Het aanmelden van zonnepanelen moedigt het gebruik van hernieuwbare energiebronnen aan.


  • Efficiënt gebruik van groene energie: Registratie van je zonnepanelen helpt om zonne-energie optimaal te benutten en efficiënt te distribueren.


  • Grotere zelfvoorziening in energie: Zonnepanelen stellen je in staat om meer zelfvoorzienend te zijn in je energiebehoeften.


  • Vergroting van duurzaamheidsbewustzijn: Aanmelden van je zonnepanelen draagt bij aan bewustwording van duurzame energieopwekking.


  • Bevordering van energiebesparing: Door zonnepanelen aan te melden, worden mensen gestimuleerd om bewuster om te gaan met energieverbruik.


Het aanmelden van je zonnepanelen heeft dus niet alleen voordelen voor jezelf, maar draagt ook bij aan een groenere en duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Heb je nog vragen? 


Heb je onze handleiding al gelezen? Nee? Klik dan hier


Misschien staat jouw vraag wel tussen de veelgestelde vragen van energieleveren.nl: https://energieleveren.nl/faq


Vragen over jouw elektriciteitsopwekker? Neem contact op met de netbeheerder. 


Voor andere vragen, neem gerust contact met ons op!


Was dit artikel nuttig?