Zonnepanelen op een plat dak installeren

Optimaliseer jouw energieopwekking

Zonnepanelen kunnen zeker op een plat dak worden gemonteerd, maar het ontbreken van een natuurlijke hellingshoek kan een uitdaging vormen. Deze hellingshoek is essentieel om meer zonlicht op te vangen en de panelen vrij te houden van vuil en aanslag, aangezien deze de efficiëntie van zonnepanelen kunnen verminderen.

Het belang van de juiste montage

Bij het ​overwegen van zonnepanelen op een plat dak, kun je ervoor kiezen om de panelen te installeren op speciale consoles, zodat ze een helling krijgen. Zelfs tijdens slecht weer, zoals stormen en onweer, blijven de zonnepanelen stevig op het platte dak staan dankzij ballast in de consoles. De ballast zorgt voor extra gewicht, wat de stabiliteit van de panelen waarborgt.

Aandachtspunten bij montage op een plat dak

Een belangrijk aandachtspunt bij platte-dak-zonnepanelen is schaduwval. Hoe groter de hellingshoek, hoe meer schaduw de panelen kunnen veroorzaken. Hierdoor is het van belang de zonnepanelen niet te dicht bij elkaar te plaatsen.

Wist je dat een zonnepaneel gemiddeld een oppervlakte van 1.5 m2 in beslag neemt op een plat dak? Met schaduwval in gedachten moet je rekening houden met een oppervlakte van 2.5 m2 per paneel op een plat dak.

Natuurlijk kan de ideale afstand tussen zonnepanelen variëren afhankelijk van de specifieke kenmerken van jouw platte dak, zoals de locatie van ventilatieroosters, airconditioning, schoorstenen, enzovoort.

Plat dak gericht op het oosten en westen

Als jouw platte dak op het oosten of westen gericht is, kun je overwegen om dunne film zonnepanelen te installeren. Dunne film zonnepanelen presteren namelijk goed op daken met deze oriëntatie, vooral bij zwakker licht.

Kies voor Pebble Zonnepanelen voor plat dak installaties!

Overweeg je zonnepanelen op een plat dak te plaatsen? Bij Pebble Zonnepanelen zijn we gespecialiseerd in het succesvol installeren van zonnepanelen op platte daken. We hebben de afgelopen jaren tal van projecten met platte-dak-zonnepanelen succesvol afgerond.

Kies voor zonnepanelen op jouw platte dak en profiteer van duurzame energieopwekking met Pebble Zonnepanelen!


Was dit artikel nuttig?