Gegevens invullen op Energieleveren.nl

Onderdeel van 'Handleiding registratie zonnepanelen Energielevering.nl'

Bij het registreren van je zonnepanelensysteem op Energieleveren.nl dien je verschillende gegevens in te vullen. In dit artikel leggen we uit welke informatie je nodig hebt voor de meest voorkomende systemen die Pebble Zonnepanelen installeert.Het stappenplan voor het registreten van je zonnepanelen lees je hierAC- of uitgangsvermogen omvormer in kW

Centrale Omvormers: Als je een centrale omvormer hebt, zoals een SolarEdge SE5000 HD-Wave, dan vind je het uitgangsvermogen vaak in de naam van het product. In dit voorbeeld is het uitgangsvermogen 5000W, wat je als 5 kW invult. Deze informatie staat zowel in je offerte als op de sticker van je omvormer.

Micro-Omvormers: Bij micro-omvormers, zoals die van Enphase, is een kleine berekening nodig. Hier zijn enkele voorbeelden:

- SunPower MAX6 panelen: IQ7A omvormer, 349W uitgangsvermogen

- SunPower P6 panelen: IQ8AC omvormer, 360W uitgangsvermogen (toekomstig: IQ8MC, 325W)

Voorbeeld: Heb je 10 SunPower MAX6 panelen, dan is het totale uitgangsvermogen 349W x 10 = 3490W, oftewel 3,49 kW.


Aantal zonnepanelen

Vul hier het totale aantal geïnstalleerde zonnepanelen in, uitgedrukt in Wattpiek.


Vermogen per zonnepaneel in wattpiek

Dit is het vermogen van elk zonnepaneel, te vinden op je offerte. Bijvoorbeeld, een SunPower P6-410-AC paneel heeft 410Wp.


Merk omvormer

Selecteer het merk van je omvormer(s). Typ de eerste letters om de lijst te filteren en selecteer vervolgens het juiste merk.


Type omvormer

Centrale Omvormers: Dit staat op de sticker van je omvormer en in je offerte.

Micro-Omvormers: Als je een recente Enphase IQ8-serie hebt, die mogelijk nog niet in de database staat, kies dan voor IQ7A en volg de aanwijzingen voor enkelfase of 3-fase systemen.

Elektriciteitsopslag Installatie

Vul 'ja' in als je een thuisbatterij hebt gekoppeld aan je zonne-energiesysteem. Anders vul je 'nee' in.


Datum inbedrijfname

Vul de datum in waarop de installatie is of wordt uitgevoerd.


We hopen dat deze handleiding je helpt bij het invullen van je gegevens op Energieleveren.nl. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.Was dit artikel nuttig?