Het is zover: de installatie en oplevering van de zonnepanelen

Na een persoonlijk adviesgesprek en een aanbod op maat volgt de grote dag: de installatie en oplevering van de zonnepanelen. Deze dag wordt uiteraard zorgvuldig gepland en uitgevoerd. Alles wat je van deze dag kunt en mag verwachten, lees je in deze blog. Zo ben je 100% voorbereid en kom je nooit voor verrassingen te staan.


De technische opname


Eén maand voor the big day word je gebeld om de gehele planning van a tot z door te nemen. Dat begint met het prikken van een datum voor de technische opname. De technische opname vindt ongeveer één maand voor de datum van de installatie van de zonnepanelen plaats, zodat de monteurs een correcte inschatting kunnen maken van de situatie. In ongeveer een half uur lopen de monteurs alles na, zoals de groepenkast en de beste en netste route voor de bekabeling. 

Monteur die zonnepanelen aan het aansluiten is op de meterkast

Check van de situatie

Ziet de situatie er toch anders uit ten opzichte van de eerste afspraak? Geen probleem. Dan zorgen we ervoor dat alles voor de installatie van de zonnepanelen gereed gemaakt wordt, zoals gepland. Uiteraard worden alle veiligheidsnormen besproken en eventuele veiligheidsmaatregelen genomen die nodig zijn tijdens de installatie. Veiligheid boven alles natuurlijk.

Legplan doornemen

De software waarmee we het legplan creëren, is vrij accuraat. In sommige gevallen kan het tóch voorkomen dat de realiteit net wat anders is dan de ingeschatte situatie. Daarom wordt tijdens de technische opname ook altijd het legplan na gemeten, zodat op de de dag van de installatie het installeren van de zonnepanelen altijd door kan gaan. Is dat met een extra paneel, of in het slechtste geval een paneel minder? Dan hebben we ruim de tijd om ervoor te zorgen dat alles in orde komt. Ook ontvang je dan uiteraard een nieuwe prijs. 

Hebben we rondom het huis extra ruimte nodig? Dan hoor je dit ook direct tijdens de technische opname, zodat je hier op de dag zelf (of de dag van tevoren) rekening mee kunt houden. 

Actiepunten na de technische opname

  • Enkele actiepunten voor na de technische opname:Het energiesysteem registreren op www.energieleveren.nl
  • Opstalverzekering uitbreiden, zodat bij brand of andere schade de eventuele extra kosten gedekt zijn
  • Milieuschadeverzekering regelen als de installatie van de zonnepanelen plaatsvindt bij een bedrijf

De installatie van de zonnepanelen

Alles gecheckt? Alles doorgenomen? Alle vragen beantwoord? Dan zorgen wij dat alles intern bij Pebble Zonnepanelen gecommuniceerd wordt en alle voorbereidingen getroffen worden. 

Op de dag van de installatie van de zonnepanelen stellen de twee of drie monteurs zich uiteraard netjes voor, prepareren ze alle benodigde veiligheidsmaatregelen en gaan ze het dak op na de bevestiging van het frame op het dak. Ook de groepenkast wordt voorbereid of zelfs vervangen indien afgesproken. 

Belangrijk op de dag zelf

Waar moet je tijdens de installatie van de zonnepanelen rekening mee houden?

  • Zorg dat je thuis bent, zodat we direct kunnen schakelen en naar een oplossing kunnen zoeken bij onvoorziene omstandigheden.
  • Zorg dat bepaalde ruimtes vrij zijn van obstakels, zodat onze monteurs veilig en snel kunnen werken. 
  • Houd rekening met (maximaal) een volle dag van installatie.

Oplevering van de zonnepanelen

Zijn de monteurs klaar met de installatie van de zonnepanelen? Dan wordt op kantoor het monitoringportaal geactiveerd. De app die hieraan gekoppeld is, geeft inzicht in het verbruik van de zonnepanelen en alle andere informatie. 

Nadat alle panelen op de juiste plek in de app zijn toegewezen, ontvang je de inloggegevens van de applicatie. De monteur loodst je volledig door de app heen, zodat je weet welke informatie je kunt vinden in de app, wat je kunt uitlezen en hoe de app werkt. 

Geef je toestemming voor continue monitoring? Dan blijven wij inzicht in de zonnepanelen houden via ons portaal. Eventuele storingen kunnen we dan altijd op afstand blijven monitoren. Wel zo handig, toch?

Waarom alle stappen zo uitgebreid?

Het klopt inderdaad dat niet ieder bedrijf dat zonnepanelen legt zoveel contactmomenten heeft. Wij kiezen hier wél bewust voor. Waarom? Zodat we op de dag van de installatie van de zonnepanelen zo min mogelijk verrassingen tegenkomen, zo effectief mogelijk kunnen werken en jou als klant zo tevreden mogelijk kunnen houden. Ook weet je van tevoren altijd waar je aan toe bent.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons. We komen graag langs om de opties samen door te nemen.


Was dit artikel nuttig?