Zonnepanelen van een VvE in Rotterdam

Productieoverzicht en details over de installatie op 24 maart 2024

In dit artikel delen we graag de recente prestaties van de zonnepaneleninstallatie bij de VvE van Leo in Rotterdam, op zondag 24 maart 2024.

Productieoverzicht op 24 maart 2024


  • Zonsopkomst: 06:33 uur
  • Start zonnepanelen: 06:45 uur
  • Hoogste opbrengst: 10,5 kW om 12:15 uur
  • Einde zonnepanelen: 18:45 uur
  • Duur productie: 12:00 uren
  • Zonsondergang: 19:01 uur
  • Lengte van de dag: 12.28 uren
  • Productie: 54,8 kWh
  • Verbruik: 31,0 kWh
  • Besparing vandaag: € 8,95
Weersomstandigheden

Temperatuur: 6 graden Celsius. Overwegend bewolkt gedurende de dag.

De opbrengst op 24 maart 2024 bij de VvE overtrof het verbruik ruimschoots, waarbij 21,6 kWh van het net werd geïmporteerd en maar liefst 45,4 kWh werd geëxporteerd. Dit resulteerde in een netto export van 23,7 kWh. Ondanks wat hobbels in de grafiek, was de totale energieproductie zeer positief.


 Details over de zonnepanelen installatie


De installatie van de VvE bestaat uit 44 hoogwaardige zonnepanelen van het merk SunPower, elk voorzien van een micro-omvormer van het merk Enphase, type IQ7X. Deze panelen zijn gemonteerd in een frame van SolarConstruct met een specifieke hellingshoek van 10 graden, wat het maximale rendement uit de panelen haalt, zelfs onder verschillende weersomstandigheden.


Het energieverbruik van de VvE omvat diverse aspecten, zoals buiten- en binnenverlichting, mechanische ventilatie, de hydrofoor, de lift en enkele stopcontacten. De constante monitoring van Enphase biedt inzicht in zowel de productie van de zonnepanelen als het verbruik van het gebouw, wat belangrijk is voor een efficiënt energiebeheer.

Met een gemiddelde dagelijkse opbrengst van 35,4 kWh en een gemiddelde besparing van € 10,35 per dag deze maand, blijft de VvE op koers om nog meer energiebesparingen te realiseren. Het systeem heeft tot nu toe 561 dagen naar tevredenheid gewerkt, en ze kijken ernaar uit om deze positieve trend voort te zetten.


Conclusie: investeren in zonnepanelen loont!


De zonnepaneleninstallatie bij de VvE in Rotterdam toont opnieuw aan dat investeren in duurzame energie niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Met een solide infrastructuur, hoogwaardige componenten en nauwkeurige monitoring blijft deze VvE een voorbeeld van efficiënt energiegebruik in de stad.

Blijf op de hoogte voor meer updates over hoe zonne-energie de toekomst van energievoorziening vormgeeft, en aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze duurzame energieoplossingen.

 


Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Wil je in gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier. 


Was dit artikel nuttig?