10 SunPower P6 zonnepanelen in Sprang-Capelle

De voordelen van zonnepanelen op een licht hellend dak

Zonnepanelen in Sprang-Capelle


In Sprang-Capelle heeft Pebble Zonnepanelen weer een mooi project afgerond: 10 SunPower P6-410-BLK-AC zonnepanelen, keurig op een licht hellend dak. Wat maakt deze installatie bijzonder? Nou, de panelen zijn uitgerust met Enphase IQ8MC micro-omvormers, die ervoor zorgen dat elke zonnestraal efficiënt wordt omgezet in energie, zelfs als de zon zich even verstopt achter een wolk.

We hebben gekozen voor materialen van Solar Construct, omdat we net zo van degelijkheid houden als van goede koffie. Het hele systeem is ‘metered’, wat betekent dat het klaar is voor de toekomst en je precies kunt zien hoeveel energie je opwekt. Wel zo handig als je straks je auto op eigen zonnestroom wil laten rijden.

De jaarlijkse opbrengst? Die schatten we op ongeveer 3843 kWh. Dat betekent niet alleen een lagere energierekening, maar ook een groenere woning en een dikke plus voor het milieu.


Zonnepanelen op een licht hellend dak


Zonnepanelen op een licht hellend dak zijn eigenlijk een win-win situatie. Door de lichte helling vangen de panelen optimaal zonlicht, wat zorgt voor een hogere energieopbrengst. Bovendien zorgt die helling voor een natuurlijke koeling, want wind kan makkelijk onder en langs de panelen waaien. Zo blijven ze lekker op temperatuur en leveren ze meer op.

Een ander voordeel: de montage is simpeler en dus voordeliger dan op steile daken. En het oog wil ook wat: op een licht hellend dak kun je de panelen mooi in het dakvlak laten verdwijnen. Zo kun je genieten van je zonnepanelen zonder dat ze de show stelen van je huis. Win-win, toch?

Referenties van Pebble Zonnepanelen

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan! 

Wil je in gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.  

​​Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan​