Profiteer van de Energie-investeringsaftrek (EIA) voor jouw bedrijf

Als je overweegt om zonnepanelen en/of een ​thuisbatterij aan te schaffen voor je bedrijf, dan is er goed nieuws! De Energie-investeringsaftrek (EIA) kan je helpen om niet alleen groener te worden, maar ook om geld te besparen op je investeringen. Bij Pebble Zonnepanelen begrijpen we het belang van duurzame energie en financiële efficiëntie, en daarom willen we je graag laten zien hoe de EIA jou kan helpen.


Wat is de Energie-investeringsaftrek (EIA)?


De EIA is een fiscale regeling die tot doel heeft om investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie te stimuleren. Deze regeling is specifiek bedoeld voor ondernemers die in Nederland inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. Wat maakt de EIA zo aantrekkelijk voor ondernemers? Het biedt direct financieel voordeel aan diegenen die investeren in zonnepanelen, thuisbatterijen, en andere energiebesparende maatregelen voor hun bedrijfspanden.


Voordelen van de EIA voor zonnepanelen en thuisbatterijen


Door gebruik te maken van de EIA-regeling kun je een subsidie krijgen voor onder andere de aankoop van zonnepanelen en thuisbatterijen:


Belastingaftrek: De EIA biedt de mogelijkheid om 40% van de investeringskosten af te trekken van je winst, wat resulteert in een lagere belastingaanslag. Dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen, waardoor je investering in zonnepanelen en thuisbatterijen gemiddeld 10% voordeliger wordt.


Hoe profiteer je van de EIA-regeling?


Allereerst moet je zorgen dat je systeem binnen de voorwaarden van de EIA vallen. De exacte voorwaarden kun je terugvinden op de website van het RVO. 

De belangrijkste voorwaarden voor zonnepanelen zijn een totaal vermogen van meer dan 15.000Wp en een maximum van 55.000Wp. Daarnaast mag de hoofdaansluiting niet boven de 3x80A zijn. 


Voor energieopslag zijn er 2 verschillende regelingen. 

Bij batterijen die gekoppeld zijn aan een energie deelmarkt en dus eigenlijk voor je handelen op uurprijzen (EPEX) en/of onbalansmarkt zijn er eigenlijk geen eisen buiten de minimale investering van €2500,-

Bij batterij systemen die niet handelen op de deelmarkt en er alleen voor zorgen dat je zelfconsumptie hoger wordt geldt dat er minimaal 15kWh aan batterijen geïnstalleerd moet worden en het continue vermogen van het batterijsysteem moet minimaal 5000W zijn.


Let er op dat deze regelingen regelmatig veranderd worden. Het is dus altijd verstandig om dit te controleren op de website van het RVO.


Het profiteren van de EIA-regeling voor zonnepanelen en thuisbatterijen is eenvoudig:


1. Melding: Binnen 3 maanden na je investering doe je een melding bij RVO.nl (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).


2. Ontvangstbevestiging: Na je melding ontvang je een ontvangstbevestiging, die je moet bewaren bij je boekhouding.


3. Aangifte: Geef de energie-investeringsaftrek aan in je belastingaangifte. Uiteindelijk beslist de Belastingdienst over je aangifte, mogelijk ondersteund door advies van RVO.nl.Bij Pebble Zonnepanelen staan we klaar om je te helpen bij de aanschaf van zonnepanelen en (thuis)batterijen. We geloven in de kracht van groene energie en de voordelen ervan voor jou en het milieu. Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kun je niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook geld besparen op je investeringen. Neem vandaag nog ​contact met ons op.


Was dit artikel nuttig?