Zonnepanelen en laadpaal installeren bij Froukje Smeding van Werkwegen

Froukje is klaar voor een duurzame toekomst


Froukje Smeding uit Zevenbergen


Froukje Smeding woont al ruim 22 jaar in de wijk Lindonk, aan de buitenrand van Zevenbergen. Haar huis staat mooi vrij, met uitzicht over de weilanden. "We wonen hier heerlijk rustig. Het is fijn om zo de weilanden in te kijken," vertelt Froukje. De wijk is vooral gevuld met vrijstaande huizen en een paar twee-onder-een-kappers, waarvan de meeste al zonnepanelen hebben. Sinds kort werkt Froukje ook weer vanuit huis als arbeidsdeskundige, nadat ze eerder op verschillende locaties heeft gewerkt. "Nu alles weer vanuit huis, dat bevalt prima."

Wonen en werken in Zevenbergen


Wonen in Zevenbergen bevalt Froukje goed. De combinatie van de rust en de voorzieningen om de hoek maakt het voor haar een ideale plek. "Zevenbergen is gewoon een fijne plek om te wonen. Je hebt alles dichtbij en toch ook de rust van de buitenrand."

Naast haar woonplezier is Froukje ook eigenaar van Werkwegen, een bedrijf dat zich richt op arbeidsdeskundig onderzoek in opdracht van werkgevers. "Werkwegen bestaat nu bijna 20 jaar. Ik help bedrijven door onderzoek te doen naar de situatie van langdurig zieke medewerkers. Ieder onderzoek is weer anders." legt Froukje uit.

Zonnepanelen en een laadpaal installeren


Pebble Zonnepanelen heeft in augustus 2024 12 SunPower zonnepanelen en een Peblar laadpaal geïnstalleerd bij Froukje op haar woning in Zevenbergen.

Waarom heb je gekozen voor een installatie van Pebble Zonnepanelen?


Froukje kwam met Pebble Zonnepanelen in contact via een paar zakelijke netwerk ontmoetingen met werknemers van Pebble. "Ik kende Leo al van verschillende netwerkdiners en Paul via een ontbijtgroep, beide via Netwerk Brabant. Tijdens presentaties en gesprekken merkte ik al snel dat ze echt verstand van zaken hebben en volledig achter hun producten staan. Dat gaf me direct vertrouwen in Pebble," zegt ze. Dit vertrouwen was voor haar de reden om voor Pebble te kiezen, zonder al te veel verder onderzoek te doen. "Het voelde gewoon goed, dus ik ben ervoor gegaan. Daarbij laat ik graag werk uitvoeren door mensen die ik persoonlijk ken."

De keuze voor zonnepanelen


De reden om zonnepanelen te laten installeren was voor Froukje duidelijk. Ze overweegt binnenkort een plug-in hybride auto aan te schaffen en wilde daar zelf energie voor opwekken. "Het milieu is belangrijk, maar ook de kosten. Ik wilde alvast voorbereid zijn op de toekomstige auto," vertelt ze. Froukje had al 12 zonnepanelen, maar besloot er nog 12 bij te laten plaatsen op de carport. "Ik twijfelde even of die plek wel genoeg zon zou krijgen, maar dat bleek geen probleem te zijn."


Zonnepanelen in de wijk Lindonk in Zevenbergen


In Froukjes straat hebben veel mensen zonnepanelen, maar het onderwerp komt zelden ter sprake. "We hebben het er eigenlijk nooit over. Alleen een keer toen het over thuisbatterijen ging, maar dat is het enige moment dat we er samen over hebben gesproken," zegt Froukje nuchter.

Destijds had Froukje voor de buren een buurtbijeenkomst georganiseerd met als thema thuisbatterijen. Ze kwamen toen tot de conclusie dat het financieel nog niet interessant genoeg was om erin te investeren. Maar de tijden veranderen, en met het vooruitzicht op de afschaffing van de salderingsregeling, is het misschien verstandig om binnenkort weer zo'n sessie te organiseren. Wellicht is het nu wel rendabeler om naar oplossingen zoals thuisbatterijen te kijken, zeker omdat de ontwikkelingen op dit gebied snel gaan en de energieprijzen blijven fluctueren. Het zou interessant zijn om te zien of de mening in de buurt inmiddels is veranderd en of meer mensen nu serieus overwegen om hun eigen energieopslag te realiseren.

Veranderingen door zonnepanelen


Sinds de zonnepanelen op het dak liggen, merkt Froukje al veranderingen. Ze had al 12 zonnepanelen die inmiddels 10 jaar oud waren, en nu zijn er 12 nieuwe panelen bijgekomen. Deze nieuwe panelen zijn een stuk efficiënter en leveren daardoor veel meer op. "Ik kijk eigenlijk bijna nooit naar hoeveel ze precies opbrengen in kWh, want dat zegt mij niet zo veel," geeft Froukje toe. "Maar zodra het wordt vertaald naar euro's, vind ik het een stuk interessanter. Daarom kijk ik vaker in de app van onze energieleverancier ENGIE, waar ik goed kan zien wat we besparen." 

Hoewel de installatiekosten hoog waren in verhouding tot de maandelijkse besparing, verwacht Froukje dat de investering zichzelf op de lange termijn zal terugverdienen, vooral door de verbeterde opbrengst van de nieuwe zonnepanelen en de besparing op brandstof voor de auto. "Het is mooi om te zien hoe dit resulteert in lagere energiekosten," zegt ze tevreden. "Het is alleen nog even afwachten wat het doet als er een elektrische auto aan hangt..."

De keuze voor een Peblar laadpaal


Naast de zonnepanelen heeft Froukje ook een laadpaal laten installeren. "Ik wist eerst nog niet zeker welke auto ik zou nemen, dus de laadpaal kwam later. Pebble biedt verschillende merken laadpalen aan, maar ik heb volledig vertrouwd op hun expertise en niet zelf naar de verschillende opties gekeken," vertelt Froukje. 

Ze was ervan overtuigd dat Pebble de juiste keuze voor haar zou maken en dat alles netjes geregeld zou worden. Voor Froukje voelt de combinatie van de laadpaal en zonnepanelen als een logische stap om minder afhankelijk te zijn van het net en voordeliger te kunnen rijden. "Het geeft me een goed gevoel om mijn eigen energie op te wekken en die direct te kunnen gebruiken voor mijn auto."

Waarom de Peblar Laadpaal?


Pebble Zonnepanelen biedt diverse merken en types laadpalen aan, zoals SolarEdge, Easee en Wallbox. Maar waarom hebben we in dit geval gekozen voor een Peblar laadpaal? Het is geen geheim dat wij fan zijn van Peblar. Deze laadpaal is een hoogwaardig Nederlands product met een strak, modern ontwerp. Daarnaast is het een groot voordeel dat Peblar een Nederlandse klantenservice heeft. Dit is niet alleen een pluspunt voor onze klanten, maar ook voor ons als installateur, mocht er onverhoopt iets misgaan.


Duurzaamheid en de toekomst


Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in het leven van Froukje, maar ze benadert het op een nuchtere en praktische manier. "Ik probeer bewust te leven en duurzame keuzes te maken waar mogelijk, maar ik ben er niet de hele dag mee bezig," legt ze uit. Froukje vindt het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, en daarom luistert ze regelmatig naar podcasts, zoals 'Duurzaam', van Harm Edens, waarin groene innovaties en initiatieven worden besproken. "Die podcasts geven me hoop voor de toekomst. Het is bemoedigend om te horen hoeveel er gebeurt op het gebied van duurzaamheid, zowel in Nederland als wereldwijd. We doen het hier in Nederland best goed, en dat stemt me positief," zegt ze. Froukje waardeert de vooruitgang die geboekt wordt en heeft vertrouwen in de richting waarin we met z’n allen bewegen, maar ze houdt daarbij altijd een praktisch oog op wat haalbaar is in het dagelijks leven.

Benieuwd naar de podcast? Klik hier om deze te beluisteren via Spotify. 

Samenwerking met Pebble Zonnepanelen


Als Froukje terugkijkt op de samenwerking met Pebble Zonnepanelen, is ze tevreden. "Alles is prima verlopen. De heren die de installatie deden waren vriendelijk en werkten netjes. Het hele proces is goed en vlot gegaan," zegt ze. Wat ze het meest waardeerde? "Het vertrouwen dat ik in Pebble had, is helemaal waargemaakt. Daar draait het voor mij om."

Met haar nieuwe zonnepanelen en laadpaal is Froukje klaar voor de toekomst. Ze kijkt uit naar de voordelen die deze investeringen haar gaan brengen. "Ik zou Pebble Zonnepanelen zeker aanraden. Mijn ervaring is positief en ik ben blij met de keuzes die ik heb gemaakt."

Referenties van Pebble Zonnepanelen

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan! 

Wil je in gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.  

​​Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan​


Was dit artikel nuttig?