Wat is monokristallijn?

FAQs Praktische Zaken

Een aantal jaar geleden had je nog de keuze uit monokristallijne en polykristallijne panelen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle panelen polykristallijne panelen.


Monokristallijn verwijst naar een type zonnecel dat wordt gebruikt in zonnepanelen. Deze cellen zijn gemaakt van een enkele, continue kristalstructuur. Dit type cel wordt gemaakt van hoogwaardig silicium en is herkenbaar aan de egaal zwarte kleur en de afgeschuinde hoeken. Door de uniforme structuur kunnen monokristallijne zonnecellen zonlicht efficiënt omzetten in elektriciteit, wat resulteert in een hogere efficiëntie vergeleken met andere soorten zonnecellen. Ze zijn doorgaans duurder in aanschaf, maar kunnen een betere langetermijninvestering zijn vanwege hun langere levensduur en hogere energieopbrengst per geïnstalleerd oppervlak.


Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons