Werken zonnepanelen ook als de zon niet schijnt?

FAQs Weersomstandigheden

Zonnepanelen hebben zeker zonlicht nodig om elektriciteit te genereren, maar dat betekent niet dat ze volledig inactief zijn tijdens bewolkte dagen of 's nachts. Gedurende bewolkte dagen of in de schaduw blijven zonnepanelen elektriciteit produceren, zij het in mindere mate dan bij direct zonlicht. Moderne zonnepanelen zijn beter in het omzetten van diffuus licht naar elektriciteit, waardoor ze nog steeds aanzienlijke energie kunnen opwekken, zelfs op bewolkte dagen. Hierdoor dragen ze bij aan het verminderen van het totale energieverbruik van een huishouden.

's Nachts, wanneer er geen zonlicht is, produceren zonnepanelen geen elektriciteit. Daarom zijn de meeste huishoudelijke zonnestroomsystemen verbonden met het reguliere elektriciteitsnet. Op momenten dat zonnepanelen geen stroom opwekken, kan een huishouden elektriciteit van het net afnemen. Tijdens de uren waarin de zonnepanelen wel stroom genereren, kan overtollige energie terug worden gevoed naar het net.


Meer informatie over de invloed van de zon op je zonnepanelensysteem lees je hier

Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons