FAQs Omvormers

Wat is de beste omvormer?

Op zoek naar de beste omvormer voor je zonnepanelen? Pebble Zonnepanelen tilt de prestaties van omvormers naar een hoger niveau. Onze speciaal ontworpen omvormers optimaliseren niet alleen de efficiƫntie van je zonne-energiesysteem, maar minimaliseren ook energieverlies. Pebble geeft de voorkeur aan Enphase en SolarEdge omvormers.


Enphase omvormers bieden een indrukwekkende reeks voordelen. Met geen minimale opstartstroom fungeert elk paneel als een eigen systeem, wat ongekende flexibiliteit biedt bij plaatsing, zelfs in schaduwrijke gebieden. De standaard garantie van 25 jaar op de omvormers valt op in de markt. Met de metered gateway (Envoy) krijg je niet alleen inzicht in de opbrengst per paneel, maar ook in het totale energieverbruik van de woning. Hierdoor ben je volledig voorbereid op eventuele thuisbatterijen van Enphase in de toekomst. Enphase is een financieel gezond beursgenoteerd bedrijf en biedt de mogelijkheid tot eenvoudige uitbreiding bij veranderingen in de situatie. Met een zeer laag uitvalpercentage (0,005%) en uitgebreide monitoring is de bedrijfszekerheid hoog. Bovendien zorgt de directe omzetting van gelijkstroom naar wisselstroom onder het paneel, met lage voltages en rapid shutdown, voor een uiterst veilige werking. En niet te vergeten, de klantenservice spreekt Nederlands, wat een extra pluspunt is voor gebruikers.


SolarEdge omvormers bieden ook een uitstekende reeks voordelen. Met een sterke focus op veiligheid en rapid shutdown zorgt SolarEdge voor een betrouwbare werking van je zonne-energiesysteem. Daarnaast biedt het de gemakkelijkheid van een Nederlandstalige klantenservice, waardoor vragen of problemen snel kunnen worden opgelost. De uitgebreide monitoring per paneel stelt je in staat om snel en efficiƫnt eventuele complicaties op te sporen en aan te pakken. Door het gebruik van optimizers kan de stroom op het dak worden uitgeschakeld, wat een extra veiligheidsmaatregel is ten opzichte van conventionele stringomvormers. Met monitoringsoftware die wordt beschouwd als de meest uitgebreide op de markt en compatibiliteit met een breed scala aan apparaten, biedt SolarEdge een uiterst geavanceerde monitoringoplossing. Bovendien hanteert SolarEdge nette garantievoorwaarden en verzorgt doorgaans een redelijk vlotte afhandeling, hoewel ze mogelijk enige uitdagingen hebben ondervonden vanwege hun groei in het afgelopen jaar. Als beursgenoteerd bedrijf straalt SolarEdge vertrouwen uit in hun marktpositie.


Meer informatie over omvormers lees je in dit artikel


Was dit antwoord nuttig?

FAQ HOME