Hoe werken zonnepanelen?

FAQs Algemeen

Zonnepanelen zijn speciaal ontworpen om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Ze bestaan uit fotovoltaïsche (PV) cellen, doorgaans vervaardigd uit silicium, die licht opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC) elektriciteit.

Wanneer zonlicht op een zonnepaneel valt, worden de lichtfotonen geabsorbeerd door de fotovoltaïsche cellen. Hierdoor ontstaat er een elektrisch potentiaalverschil tussen de boven- en onderkant van de cel, wat resulteert in de opwekking van een elektrische stroom. Deze stroom is aanvankelijk gelijkstroom (DC), maar omdat de meeste huishoudelijke apparatuur en het elektriciteitsnet wisselstroom (AC) gebruiken, wordt de gegenereerde gelijkstroom omgezet in wisselstroom met behulp van een omvormer voordat deze wordt gebruikt.


Werken zonnepanelen ook als de zon niet schijnt? Je leest het hier


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons