Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

FAQs Zonnepanelen

Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt, hangt af van je jaarlijkse energieverbruik, de salderingsregeling, de oriëntatie en hellingshoek van je dak, en de opbrengst per zonnepaneel. Begin met het analyseren van je energierekeningen om je gemiddelde verbruik in kWh te achterhalen. Met de salderingsregeling kun je de opgewekte overschot aan energie terugleveren aan het net. De optimale oriëntatie voor zonnepanelen is zuidgericht met een hellingshoek tussen 30 en 45 graden, maar op een plat dak kun je kiezen voor een hellingshoek van 12,5 graden of een oost-west opstelling om de efficiëntie te maximaliseren en meer panelen te plaatsen. De vuistregel voor de opbrengst is 0,87 keer het watt-piekvermogen (Wp) van een paneel.


Voor een persoonlijke berekening is het aan te raden om een specialist zoals Pebble Zonnepanelen te raadplegen, die rekening houdt met alle specifieke factoren van jouw situatie.


Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons