Is de thuisbatterij nu al interessant?

FAQs Thuisbatterijen

Hoewel thuisaccu's een positieve stap zijn in de richting van duurzame energie, is het cruciaal om de huidige energiewetgeving in Nederland in overweging te nemen. In Nederland kun je op dit moment overtollige zonne-energie terugleveren aan het stroomnet via de salderingsregeling. Dit houdt in dat je credits krijgt voor de energie die je terugstuurt naar het net. Deze credits zorgen ervoor dat je netstroom kunt gebruiken tegen hetzelfde tarief als de energie die je hebt opgewekt.


Zolang de salderingsregeling actief is, kunnen thuisaccu's financieel minder aantrekkelijk zijn. Dit komt omdat je de energie die je in de accu opslaat niet kunt verkopen tegen dezelfde tarieven als de kosten voor het afnemen van stroom van het net.


Meer informatie over de salderingsregeling lees je hier


Meer informatie over thuisbatterijen lees je hier


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons