FAQs Zonnepanelen

In welk land worden de meeste zonnepanelen geplaatst?

Zonne-energie pioniers: Duitsland en Japan


Duitsland en Japan hebben een belangrijke rol gespeeld in het bevorderen van het gebruik van zonne-energie. In het jaar 2000 introduceerde Duitsland het feed-in tariefsysteem. Dit systeem garandeerde producenten van zonne-energie een vaste prijs voor elke kilowattuur die zij aan het net leverden. Hierdoor werd Duitsland een vooraanstaand land op het gebied van zonne-energie.


In Japan kregen zonnepanelen populariteit na de oliecrisis in de jaren '70. Het land richtte zich op zonne-energie als een manier om minder afhankelijk te zijn van geïmporteerde olie. Met de introductie van het feed-in tariefsysteem in 2012 kreeg de zonne-energie-industrie nog een extra impuls.


China's opkomst in de wereld van zonnepanelen


China heeft zich in de recente jaren geprofileerd als een krachtige speler in zowel de productie als de implementatie van zonnepanelen. Dankzij aanzienlijke investeringen en subsidies heeft China wereldwijd een leidende positie verworven in de zonne-energiemarkt. Het land heeft niet alleen de productiekosten omlaag gebracht, maar heeft ook grootschalige zonne-energieprojecten gerealiseerd, wat heeft bijgedragen aan de groei van hernieuwbare energie.


De huidige stand van zaken


Zonnepanelen zijn vandaag de dag te vinden op diverse locaties, variërend van woningen tot bedrijfspanden en zelfs grote zonneparken. Landen zoals China, de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en India blijven voorop lopen in de adoptie van zonne-energie. Door voortdurende technologische vooruitgang is de efficiëntie van zonnepanelen toegenomen en de kosten gedaald, wat heeft geleid tot een wereldwijde toename in het gebruik van zonne-energie.


Meer feiten over zonnepanelen lees je hier


Was dit antwoord nuttig?

FAQ HOME