Minder energie van zonnepanelen dan beloofd, wat nu?

FAQs Garantie

Wanneer je merkt dat je zonnepanelen minder energie opwekken dan aanvankelijk beloofd, is er een garantie die je beschermt in dergelijke situaties, namelijk de vermogensgarantie.


De vermogensgarantie is een belangrijk aspect van de garantievoorwaarden voor zonnepanelen. Deze garantie verzekert dat je zonnepanelen gedurende een bepaalde periode een specifieke hoeveelheid energie zullen produceren. Als je zonnepanelen niet aan deze verwachtingen voldoen, is het belangrijk om de volgende stappen te ondernemen:


1. Documenteer het probleem: Het eerste wat je moet doen, is het probleem grondig documenteren. Meet de daadwerkelijke energieproductie van je zonnepanelen en vergelijk deze met de prestatiegegevens die door de fabrikant zijn opgegeven. Zorg ervoor dat je nauwkeurige en gedetailleerde gegevens verzamelt.

2. Neem contact op met de fabrikant of installateur: Als je hebt vastgesteld dat je zonnepanelen aanzienlijk minder energie opwekken dan beloofd, moet je contact opnemen met de fabrikant of de installateur. Geef hen alle relevante informatie, inclusief de meetgegevens en eventuele andere problemen die je hebt opgemerkt.

3. Laat een inspectie uitvoeren: De fabrikant of installateur zal hoogstwaarschijnlijk een inspectie van je zonne-energiesysteem uitvoeren om het probleem te identificeren. Dit kan onder meer het controleren van de zonnepanelen, bedrading, omvormers en andere componenten omvatten.

4. Vermogensgarantie activeren: Als blijkt dat je zonnepanelen niet aan de vermogensgarantie voldoen en het probleem niet kan worden opgelost door reparaties, heb je recht op compensatie of vervanging. Dit is afhankelijk van de specifieke voorwaarden van de garantie, maar meestal zal de fabrikant ervoor zorgen dat je zonnepanelen worden hersteld of vervangen zonder extra kosten voor jou.

5. Blijf op de hoogte: Gedurende het hele proces is het belangrijk om op de hoogte te blijven en open communicatie te onderhouden met de fabrikant of installateur. Zij moeten je regelmatig informeren over de voortgang van eventuele reparaties of vervangingen.


Het is essentieel om te benadrukken dat de vermogensgarantie bedoeld is om je investering in zonnepanelen te beschermen. Het kan enige tijd en moeite vergen om het probleem op te lossen, maar met de juiste stappen en communicatie kun je ervoor zorgen dat je zonne-energiesysteem optimaal blijft presteren zoals beloofd.

Dus, als je zonnepanelen minder energie opwekken dan beloofd, hoef je je geen zorgen te maken. Je hebt rechten en garanties om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je investering haalt.Meer informatie over het installeren van zonnepanelen lees je hier


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons