Trekken zonnepanelen elektrische storingen en bliksemaanslagen aan?

FAQs Veiligheid

Het waarborgen van de veiligheid van het elektrisch systeem is van cruciaal belang bij het gebruik van zonnepanelen. Laten we enkele belangrijke aspecten nader bekijken:


Elektrische Storingen:

Zonnepanelen zelf veroorzaken doorgaans geen elektrische storingen. Echter, een correcte installatie en bekabeling zijn van vitaal belang. Het is essentieel om erkende professionals in te schakelen die op de hoogte zijn van de geldende veiligheidsvoorschriften. Daarnaast moet het systeem regelmatig worden geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat alle elektrische componenten optimaal functioneren.


Blikseminslag:

Er bestaat soms bezorgdheid over de mogelijke aantrekkingskracht van zonnepanelen voor blikseminslag. Moderne zonnepanelen zijn echter niet meer vatbaar voor blikseminslag dan andere dakmaterialen. Indien er toch zorgen zijn, kan een professioneel geïnstalleerd bliksembeveiligingssysteem extra gemoedsrust bieden.


Preventieve Maatregelen:

Om eventuele risico's te minimaliseren, is het cruciaal om tijdens de installatie zogenaamde inductielussen te vermijden. Deze kunnen worden veroorzaakt door onjuiste bekabeling en kunnen storingen veroorzaken in het elektrisch systeem.


Tot slot is het altijd aan te raden om een ervaren installateur te raadplegen en regelmatig onderhoud uit te voeren. Dit verzekert niet alleen een optimale werking van het systeem, maar garandeert tevens de veiligheid van de installatie op lange termijn.


Meer over de gevaren van zonnepanelen lees je hier


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons