Hoe weet ik dat zonnepanelenmonteurs veilig werken?

FAQs Algemeen

Om te waarborgen dat de monteurs van zonnepanelen veilig werken, kunt u letten op de volgende punten:

1. Certificeringen en diploma’s: Informeer of de monteurs over de juiste certificeringen beschikken, zoals het VCA-certificaat, wat staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Dit certificaat is een standaard in de bouw- en installatiebranche en zorgt ervoor dat de monteurs getraind zijn in het veilig uitvoeren van hun werkzaamheden.

2. Technische vooropname: Een goede praktijk is dat er voor de installatie een technische vooropname plaatsvindt, waarbij de monteurs de installatieplek inspecteren op veiligheid en geschiktheid.

3. Veiligheidsmaatregelen en -uitrusting: Monteurs moeten voorzien zijn van de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals helmen, handschoenen en veiligheidsharnassen. Vraag of het installatiebedrijf hieraan voldoet.

4. Risico-inschatting en preventie: Ervaren monteurs zullen altijd een risicoanalyse uitvoeren en preventieve maatregelen treffen om ongevallen te voorkomen, zoals het gebruik van veiligheidsladders en dakankers.

5. Continue scholing en updates: Monteurs zouden regelmatig getraind moeten worden en op de hoogte moeten zijn van de laatste veiligheidsprotocollen en -standaarden.

6. Transparantie van het bedrijf: Een betrouwbaar installatiebedrijf zal transparant zijn over hun veiligheidsbeleid en -protocollen en je desgevraagd inzicht geven in de manier waarop ze veiligheid waarborgen.

Door te kiezen voor een installatiebedrijf dat deze zaken serieus neemt en kan aantonen, kan je er gerust op zijn dat de monteurs veilig te werk gaan bij het installeren van jouw zonnepanelen.


Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons