Waarom micro-omvormers?

FAQs Omvormers

Waarom zou je kiezen voor micro-omvormers?


  • Hogere opbrengst: Micro-omvormers bieden een hogere opbrengst in vergelijking met seriegeschakelde zonnepanelen, omdat ze optimalisatie op individueel paneelniveau mogelijk maken. Zelfs als sommige panelen deels in de schaduw liggen of onder verschillende hoeken of oriëntaties zijn geplaatst, behouden ze hun efficiëntie.
  • Verbeterde monitoring: Dankzij het feit dat elk paneel zijn eigen micro-omvormer heeft, kun je de prestaties van elk paneel afzonderlijk monitoren. Hierdoor krijg je gedetailleerde inzichten in de prestaties van je zonnesysteem.
  • Minder gevoelig voor storingen: Micro-omvormers zijn minder gevoelig voor systeemstoringen. Als één omvormer uitvalt, heeft dit geen invloed op het functioneren van het hele systeem. Dit zorgt voor betrouwbaarheid en continuïteit in de energieopwekking.


Meer informatie over omvormers lees je hier

Zonnepanelen plaatsen


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons