Wat is het VCA-certificaat?

FAQs Pebble Zonnepanelen

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificaat dat aantoont dat werknemers, zoals de monteurs van zonnepanelen, getraind zijn in het veilig uitvoeren van risicovolle werkzaamheden, met name het werken op hoogte.


Het VCA-certificaat bestaat uit verschillende niveaus:

1. Basiscertificaat VCA: Dit is bestemd voor uitvoerende monteurs die werkzaam zijn op de werkvloer. Het zorgt ervoor dat zij kennis hebben van veiligheidseisen en risico's op de werkplek.

2. VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA):** Dit is gericht op hoofdmonteurs, medewerkers binnendienst en leidinggevenden. Zij leren hiermee niet alleen over veiligheid, maar ook over de verantwoordelijkheden die horen bij het leiden van een team op een veilige werkplek.

Bij Pebble Zonnepanelen heeft elke monteur een VCA-diploma, wat betekent dat zij getraind zijn om hun werkzaamheden veilig en verantwoord uit te voeren. Veiligheid staat hoog in het vaandel, en met een VCA-certificaat kunnen klanten erop vertrouwen dat het installatiewerk veilig wordt verricht.


Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons