Wat is het verschil tussen zonnepanelen huren en leasen?

FAQs Financiering

Het voornaamste verschil tussen het huren en leasen van zonnepanelen zit in het eigendomsrecht aan het einde van de contractperiode. Bij het huren van zonnepanelen betaal je een maandelijkse vergoeding en geniet je van de opgewekte energie, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onderhoud of reparaties. Echter, je wordt nooit eigenaar van de zonnepanelen; je blijft betalen zolang je ze gebruikt.

Leasen daarentegen biedt je de optie om na afloop van het leasecontract de zonnepanelen over te kopen tegen een restwaarde die al bij het aangaan van het contract vaststaat. Dit maakt leasen een aantrekkelijke optie als je uiteindelijk toch eigenaar wilt worden van de zonnepanelen, maar de kosten liever spreidt over de tijd.


Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons