Wat zijn de duurzaamste zonnepanelen?

FAQs Duurzaamheid van zonnepanelen

Bij de keuze voor zonnepanelen is duurzaamheid een essentiële overweging. Fabrikanten zoals SunPower en Energya staan bekend om hun uitzonderlijke inzet voor duurzaamheid.


SunPower Maxeon heeft bijvoorbeeld het Cradle to Cradle Silver-certificaat, wat aangeeft dat hun producten voldoen aan strenge duurzaamheidseisen. Zonnepanelen die volgens dit principe zijn ontworpen, kunnen na gebruik volledig worden gedemonteerd en gerecycled. Dit draagt bij aan een circulaire economie waarin materialen continu worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies.

Energyra zonnepanelen onderscheiden zich op het gebied van duurzaamheid door hun innovatieve backcontact technologie. Deze panelen vermijden het gebruik van loodhoudende componenten, wat van groot belang is gezien de wereldwijde inspanningen om loodgebruik te verminderen. Door slim gebruik te maken van geleidende backsheets en loodvrije contactpunten uit de auto-industrie, bieden Energyra zonnepanelen niet alleen een stevig ontwerp met betrouwbare verbindingen, maar zijn ze ook bestand tegen thermische stress gedurende hun levensduur. Zo dragen Energyra zonnepanelen bij aan een groenere toekomst zonder lood.


Lees dit artikel over het recyclen van zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons