Welke soorten omvormers zijn er?

FAQs Omvormers

Bij Pebble Zonnepanelen begrijpen we dat elk zonne-energiesysteem uniek is. Daarom bieden we diverse soorten omvormers aan om aan verschillende behoeften te voldoen. Onze belangrijkste opties omvatten:

1. Micro-omvormers (bijv. van Enphase): Micro-omvormers zijn kleine omvormers die direct aan elk zonnepaneel worden bevestigd. Ze optimaliseren de energieopbrengst van elk paneel individueel, zelfs als sommige panelen in de schaduw liggen. Met geavanceerde monitoring en verbeterde systeemstabiliteit zijn micro-omvormers een populaire keuze voor precisie, efficiëntie en flexibiliteit bij het plaatsen van de panelen.

2. Centrale omvormer met optimizers (bijv. van SolarEdge): Dit systeem omvat één centrale omvormer en elk zonnepaneel heeft zijn eigen optimizer. Hiermee wordt zowel optimalisatie op paneelniveau als de voordelen van een centrale omvormer geboden. Het is een uitstekende keuze voor grotere installaties waar efficiëntie en kostenbeheersing belangrijk zijn.

3. String omvormer (bijv. Sofar of Fronius): Bij dit systeem worden zonnepanelen in serie geschakeld en aangesloten op één omvormer. Hoewel deze optie kostenefficiënt is, kan de prestatie van het hele systeem worden beïnvloed als één paneel minder goed presteert.


Lees dit artikel over omvormers voor meer informatie


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons