Zijn er zakelijke regelingen voor investeringen in zonnepanelen?

FAQs Financiering

Voor de zakelijke markt bestaan er specifieke stimuleringsregelingen om investeringen in duurzame energie, zoals zonnepanelen, aantrekkelijk te maken.

Eén van deze regelingen is de Energie-investeringsaftrek (EIA). Deze fiscale regeling maakt het mogelijk voor bedrijven om een deel van hun investering in energiebesparende technieken en bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen, af te trekken van de fiscale winst. Hierdoor betalen bedrijven minder belasting en wordt investeren in duurzaamheid voordeliger.

Daarnaast is er de SDE+ regeling, oftewel de Stimulering Duurzame Energieproductie. Deze subsidie is gericht op grootschalige projecten en biedt een financiële bijdrage aan bedrijven en (non-profit) instellingen die hernieuwbare energie gaan produceren, inclusief grote zonne-energieprojecten. De SDE+ is een belangrijke pijler onder het verduurzamingsbeleid en helpt bij het realiseren van aanzienlijke energieprojecten.


Zonnepanelen plaatsen? 


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons