FAQs Installatie

Kan ik zonnepanelen op een plat dak installeren?

Zonnepanelen op een plat dak, kan dat?

Absoluut, zonnepanelen kunnen uitstekend op een plat dak geïnstalleerd worden. Om de energieopwekking te optimaliseren is het wel van belang rekening te houden met enkele specifieke uitdagingen die een plat dak met zich meebrengt. Zo ontbreekt bij een plat dak de natuurlijke hellingshoek die bijdraagt aan een betere opvang van zonlicht en het schoonhouden van de panelen van vuil en aanslag, wat essentieel is voor de efficiëntie.


Voor de montage van zonnepanelen op een plat dak is het daarom raadzaam om gebruik te maken van speciale consoles die ervoor zorgen dat de panelen alsnog een optimale hellingshoek hebben. Deze constructie helpt ook om de panelen stevig op hun plaats te houden, zelfs tijdens hevige weersomstandigheden, door het gebruik van ballast in de consoles voor extra stabiliteit.


Een ander belangrijk aspect bij de installatie op een plat dak is de schaduwval. Het is essentieel om een juiste afstand tussen de zonnepanelen te behouden om schaduwvorming te minimaliseren, wat de efficiëntie van naburige panelen kan beïnvloeden. Gemiddeld neemt een zonnepaneel ongeveer 1.5 m2 in beslag op een plat dak, maar met de schaduwval in gedachten, wordt aanbevolen om uit te gaan van ongeveer 2.5 m2 per paneel.


Daarnaast kan het plaatsen van dunne film zonnepanelen voordelig zijn als uw platte dak naar het oosten of het westen gericht is, aangezien deze goed presteren onder minder optimale lichtomstandigheden.


Bij Pebble Zonnepanelen hebben we uitgebreide ervaring met het plaatsen van zonnepanelen op platte daken. We hebben door de jaren heen vele succesvolle platte-dak-projecten afgerond en helpen graag ook uw dak te transformeren in een bron van duurzame energie. Kies voor Pebble Zonnepanelen voor een betrouwbare installatie op uw platte dak!


 Zonnepanelen plaatsen?


Was dit antwoord nuttig?

FAQ HOME