Wat is het verschil tussen zwarte en blauwe zonnepanelen?

FAQs Algemeen

Zwarte en blauwe zonnepanelen hebben beide als doel zonne-energie om te zetten in elektriciteit, maar er zijn enkele opvallende verschillen.

Allereerst verschilt het uiterlijk; zwarte zonnepanelen hebben een donkere kleur die vaak als esthetisch aantrekkelijker wordt beschouwd en minder opvalt op het dak, terwijl blauwe panelen een kenmerkende donkerblauwe tint hebben.

Qua efficiëntie hebben zwarte panelen vaak de overhand. Ze zijn gemaakt van monokristallijne siliciumcellen, die efficiënter zijn in het omzetten van zonlicht in elektriciteit dan de polykristallijne cellen van blauwe panelen, wat resulteert in een hogere opbrengst per oppervlakte.

Wat de kosten betreft, waren blauwe zonnepanelen traditioneel goedkoper door het minder arbeidsintensieve productieproces. Echter, door verbeteringen in de productie van monokristallijne cellen, is dit prijsverschil grotendeels verdwenen en zijn blauwe panelen bijna niet meer op de markt.

De keuze voor zwarte of blauwe panelen hangt dus af van persoonlijke voorkeuren betreffende esthetiek, efficiëntie en de huidige marktvraag. Pebble Zonnepanelen biedt begeleiding bij het maken van deze keuze, rekening houdend met individuele wensen en duurzaamheidsdoelen.


Zonnepanelen plaatsen?


Was dit artikel nuttig?

Over Ons

Welkom bij Pebble Zonnepanelen. Wij zijn jouw partner voor zonnepanelen, omvormers en thuisbatterijen. Of het nu gaat om de prijs, installatie of de nieuwste ontwikkelingen, wij zorgen dat je de informatie vindt die je nodig hebt. Heb je een vraag of mis je iets? Laat het ons weten; jouw input is welkom.
Volg Ons