Wat is InstallQ?

Pebble Zonnepanelen is een erkend installatiebedrijf volgens InstallQ, iets waar we bijzonder trots op zijn. We leggen graag uit in hun eigen bewoordingen van hun website wat dit inhoudt.

Veilige installaties van goede kwaliteit: dat is het doel van de onafhankelijke stichting InstallQ. Dat doet InstallQ met kwaliteitsregelingen. Hiermee bewaakt InstallQ de installaties waar Nederland (dagelijks) gebruik van maakt.


Om haar doel te bereiken, ontwikkelt en beheert InstallQ een breed scala aan kwaliteitsregelingen voor de totale installatiesector. Wij erkennen installatiebedrijven en informeren over certificeren. Daarbij accrediteert InstallQ examens, opleidingen en bijscholing in installatietechniek.De meest toonaangevende kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector


InstallQ is de meest toonaangevende kwaliteitsorganisatie binnen de installatiesector. De onafhankelijke stichting heeft in de markt een breed draagvlak, zoals onder installatiebedrijven, opdrachtgevers en overheid. Van een aantal verplichte certificeringen is InstallQ door de overheid aangewezen als schemabeheerder. Dit bekent dat het certificaat rechtsgeldig is.Logo bewijst kennis en kunde


Het logo van InstallQ is een bewijs van kennis en kunde. Uw installatiebedrijf of adviseur wordt op zijn of haar vakgebied gecontroleerd op bepaalde vakbekwaamheidseisen. Werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de geldende normen en eisen, waaronder het Bouwbesluit en de NEN-normen die voor het vakgebied van toepassing zijn.


Kwaliteitsregisters


InstallQ-erkende en -gecertifieerde bedrijven staan in de openbare kwaliteitsregisters CentraalRegisterTechniek.nl en echteinstallateur.nl. Zo is uw bedrijf goed te vinden voor consumenten en zakelijke opdrachtgevers. Door InstallQ geacrediteerde opleidingen en examens staan op deze pagina van CentraalRegisterTechniek.nl.


Eén loket voor erkenning, certificering en accreditatie


InstallQ is hèt loket voor erkenning, certificering en accreditatie. Wij erkennen en accrediteren zelf. En wij informeren over certificeren en certificerende instellingen. Daarbij ontwikkelt en beheert InstallQ de kwaliteitsregelingen voor nagenoeg alle vakgebieden binnen de installatie- en elektrotechniek; van water en elektra tot bodemenergiesystemen en gasverbrandingsinstallaties. Kortom: met InstallQ heeft u één aanspreekpunt.