Zonnepanelen kostenWelkom bij Pebble Zonnepanelen, jouw partner voor duurzame energie. Op deze pagina vindt je alle antwoorden op je vragen omtrent de kosten van zonnepanelen. Of het nu gaat over Leningen voor zonnepanelen, de kosten voor het plaatsen van zonnepanelen, de kosten voor zonnepanelen per m2, de gemiddelde prijs voor zonnepanelen of het rendement van zonnepanelen, het komt allemaal aan bod. Lees snel verder!Hoe duur zijn zonnepanelen?


De kosten voor zonnepanelen variëren afhankelijk van factoren zoals de ligging en oriëntatie van je dak, de staat van het dak, en toekomstplannen zoals een dakkapel of elektrische auto. Een zuidelijk gelegen dak vangt meer zon en is daardoor efficiënter. Ook is het belangrijk dat je dak in goede staat is voordat je zonnepanelen installeert. De totale kosten worden mede bepaald door deze factoren, naast de aanschaf- en installatiekosten van de panelen zelf.


Zonnepanelen plaatsen?


Bus van Pebble Zonnepanelen bij een project in Breda met aanhanger achter de bus

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Wil je in gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier. 

Zonnepanelen plaatsen: wat zijn de kosten?


Vraag je je af: "Wat kost het plaatsen van zonnepanelen?" Wij zorgen voor duidelijkheid. Of het nu gaat om 10 zonnepanelen, 12 zonnepanelen inclusief installatie, of zelfs een grotere set, wij bieden je een volledig inzicht in de kosten. Wij hebben verschillende blog artikelen geplaatst over de kosten van zonnepanelen.


Ben je benieuwd naar welke kosten er allemaal bij zonnepanelen komen kijken?


  • De zonnepanelen 


  • Het montageframe


  • De omvormer(s)


  • Veiligheidsmaatregelen zoals valbeveiliging voor installateurs


  • Installatiekosten


  • Kleinmateriaal zoals kabels en klemmen


Voor meer informatie lees dit artikel: 'Wat kosten zonnepanelen'

Installateur van zonnepanelen die loopt op een dak met een zonnepaneel in zijn armen

Bereken de kosten van zonnepanelen


Wil je zelf de kosten van zonnepanelen berekenen? Dan kunnen we je helpen met het maken van een inschatting. Zoals je in het artikel wat hierboven staat hebt kunnen lezen, variëren de kosten van een zonnepaneelsysteem tussen de €400 en €1000 per paneel. Afhankelijk van hoeveel panelen je wilt, kun je dus een globale schatting maken.

Zonnepanelen kosten inclusief montage

Kosten 6 zonnepanelen:  Als je kiest voor een set van 6 zonnepanelen, kun je een schatting maken van de totale kosten op basis van €400 tot €1000 per paneel. Voor 6 panelen zou dit neerkomen op een totaalbedrag tussen de €2400 en €6000, afhankelijk van de specifieke kenmerken en kwaliteit van de panelen.

Kosten 8 zonnepanelen: Voor een systeem met 8 zonnepanelen, liggen de geschatte totale kosten tussen €3200 en €8000, uitgaande van de gemiddelde prijs per paneel. Deze investering kan variëren afhankelijk van de paneeltypen en de complexiteit van de installatie.

Kosten 10 zonnepanelen: Een systeem van 10 zonnepanelen komt met een geschat prijskaartje tussen de €4000 en €10000. Deze prijs kan variëren afhankelijk van de keuzes in paneeltype en bijkomende installatiekosten.

Kosten 12 zonnepanelen: Voor een groter systeem met 12 zonnepanelen, kan je rekenen op een totale kost tussen €4800 en €12000. Deze schatting is gebaseerd op de gemiddelde kosten per paneel en kan hoger of lager uitvallen, afhankelijk van de specifieke systeemeisen en installatievoorwaarden.

Een hellend dak met zonnepanelen erop en een strak blauwe lucht op een zonnige dag

Zonnepanelen kosten per m2

Zonnepaneel m2


De grootte van een zonnepaneel kan variëren, maar gemiddeld is een modern zonnepaneel ongeveer 1,98 vierkante meter. Dit is gebaseerd op een veelvoorkomende maat van ongeveer 1,80 meter lang en 1,10 meter breed. Echter, de afmetingen kunnen verschillen afhankelijk van het type en het merk zonnepaneel. Er zijn bijvoorbeeld ook kleinere of grotere panelen beschikbaar, afhankelijk van de benodigde energiecapaciteit en de beschikbare ruimte op je dak.

Kosten per m2


De kosten van zonnepanelen per vierkante meter kunnen uiteenlopen, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type paneel, de efficiëntie en het merk. Gemiddeld liggen de kosten voor een zonnepaneel tussen de €400 en €1000 per paneel, wat neerkomt op ongeveer €202 tot €505 per vierkante meter. Deze prijsvariatie hangt samen met de kwaliteit en levensduur van de panelen. Het is belangrijk om te benadrukken dat, hoewel duurdere panelen een hogere initiële investering vragen, ze vaak efficiënter zijn en op de lange termijn meer besparingen kunnen opleveren.

Hoeveel m2


De hoeveelheid vierkante meter zonnepanelen die je nodig hebt, hangt af van je energieverbruik en de omstandigheden van je dak. Gemiddeld heeft een Nederlands huishouden ongeveer 28 tot 34 vierkante meter aan zonnepanelen nodig om volledig in het eigen jaarlijkse elektriciteitsverbruik te voorzien. Dit is uitgaande van een gemiddeld verbruik van ongeveer 3500 kWh per jaar. Echter, dit is slechts een richtlijn en het daadwerkelijke benodigde aantal vierkante meters kan variëren afhankelijk van factoren zoals dakoriëntatie, schaduw, en het type zonnepaneel dat gebruikt wordt.

Financiering voor zonnepanelenDenk je aan leningen voor zonnepanelen of financiering voor jouw zonne-energie project? Bij Pebble Zonnepanelen begrijpen we dat de initiële investering in zonnepanelen een belangrijke beslissing is. Daarom bieden wij je de informatie die je nodig hebt over diverse financieringsmogelijkheden die passen bij jouw financiële situatie. Of je nu op zoek bent naar een lening met gunstige voorwaarden of flexibele betalingsopties, wij staan klaar om je te helpen jouw duurzame energiedoelen te bereiken.Artikelen over de kosten van zonnepanelen

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.

Overweeg je zonnepanelen maar zit je met de vraag: 'Moet ik zonnepanelen kopen, huren of leasen?'


Het huren van zonnepanelen kan handig zijn als je niet direct een grote investering wilt doen, terwijl leasen je de optie geeft om ze uiteindelijk te kopen. Een andere mogelijkheid is financiering, waarbij je door middel van een lening de panelen koopt en profiteert van lange termijn voordelen zoals energiebesparing en eigenaarschap. We adviseren je om alle opties zorgvuldig te overwegen en de meest geschikte keuze te maken voor jouw situatie.

Meer lezen over de opties voor het huren, leasen of andere financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen? Lees dit artikel: Zonnepanelen huren, leasen of kopen: Wat is de beste optie?

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan! 

Wil je in gesprek over de mogelijkheden van zonnepanelen op jouw woning of bedrijfspand? Vraag dan een vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. Van tevoren nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier.  

​​Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan​